Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 41

fredag 9 oktober, kl 20:29 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Papergirls1-2x3-300-77c2e-df4c3-09ce1PAPER GIRLS #1
Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Cliff Chiang
Förlag: Image Comics

Det märks att hösten är här för andra veckan i oktober formligen dignar av nya serier. Först ut har vi en av de serier jag sett fram emot mest det här året, nämligen Paper Girls av Brian K. Vaughan (Saga, We Stand On Guard, The Private Eye) och Cliff Chiang (Wonder Woman). Teamet bakom serien var tillräckligt för att jag skulle lägga den till min pull list och förutom att den utspelar sig under Halloween 1988 och har fyra 12-åriga tjejer som delar ut morgontidningar i huvudrollen så är det inte mycket jag vet om den. Att det är en blandning mellan Stand By Me och Världarnas krig låter dock mycket tilltalande och första numret innehåller dessutom 50 sidor för samma pris som ett vanligt nummer med drygt 30 sidor.

Jughead-1chip-b907fJUGHEAD #1
Manus: Chip Zdarsky
Illustration: Erica Henderson
Förlag: Archie Comics

För två veckor sedan belönades Chip Zdarsky med ett speciellt humorpris av Harvey-juryn för serien Sex Criminals som han bestämt tackade nej till eftersom seriens författare Matt Fraction inte ens var nominerad för samma serie. Heder åt honom för detta och efter att Zdarsky börjat författa serier som Kaptara och Howard The Duck tar han sig nu även an Archies matglade kompis Jughead, som äntligen får en egen serie under Archie Comics nysatning New Riverdale. Serien tecknas av Erica Henderson (The Unbeatable Squirrel Girl) och verkar bli en lika stor succé som nya Archie av Mark Waid och Fiona Staples.

BMRBET-Cv1-ds-07685BATMAN AND ROBIN ETERNAL #1
Manus: James Tynion IV, Scott Snyder
Illustration: Tony S. Daniel
Förlag: DC Comics

Förra året firade DC Comics 75 år med Batman med att ge ut en mängd nya Batman-titlar. En av dessa var Batman Eternal som kom ut med ett nummer i veckan och avslutades med #52 i april 2015. Nu är det dags för uppföljaren Batman and Robin Eternal där fokus istället ligger på Batmans sidekick Robin som firar 75 år i år. Precis som i förra volymen är James Tynion IV och Scott Snyder spindlarna i nätet med flera medförfattare och en mängd tecknare redo att ge sin version av Robin. Serien kommer att hoppa både i tid och rymd och alla versioner av Robin kommer att vara med plus resten av Batman-familjen, bland annat dyker Cassandra Cain, en av alla som burit Batgirls mantel, upp igen efter en tids frånvaro från DC:s universum.

SURCL-Cv1-aff40SURVIVOR’S CLUB #1
Manus: Lauren Beukes, Dale Halvorsen
Illustration: Ryan Kelly
Förlag: Vertigo

1987 råkade en grupp av ungdomar med olika bakgrund ut för en rad hemska händelser: bland annat öppnade ett TV-spel en portal till Helvetet, en docka kom till liv och en osynlig vän viskade mordiska ord i ett känsligt öra. Nu, nästan 30 år senare, har sex överlevare från de fasansfulla händelserna från 1987 träffats på internet för att bearbeta sina trauman och när liknande hemskheter börjar hända igen misstänker en av dem att det kanske är ödet som fört dem samman. Survivor’s Club är skriven av Lauren Beukes, som bland annat författat rysare som Broken Monsters och The Shining Girls, tillsammans med gamle vännen Dale Halvorsen. Serien är tecknad av Ryan Kelly och veteranen Bill Sienkiewicz står för omslagen.

Rowans-Ruin-001-A-Main-a909aROWANS RUIN #1
Manus: Mike Carey
Illustration: Mike Perkins
Förlag: BOOM! Studios

Katie Shackley tycker att hon gjort värsta kapet. Hon har långt sommarlov och är trött på föräldrarnas uppmärksamhet när plötsligt den brittiska tjejen Emily erbjuder henne ett byte över sommaren: Katies lilla Florida-lägenhet mot Emilys gigantiska gamla hus Rowans Ruin i Stratford, England. Naturligtvis är detta för bra för att vara sant för huset bär på mörka hemligheter. Först har Katie hemska mardrömmar följt av obehagliga händelser som inte är lika lätta att rationalisera bort och ju mer hon får reda på om huset desto värre blir det.

CodenameBaboushka-01-1-eea30CODENAME BABOUSHKA #1
Manus: Antony Johnston
Artist: Shari Shankhamma
Förlag: Image Comics

Den ryska grevinnan Annika Malikova var tidigare maffiaboss i sitt hemland Ryssland men tvingades fly hals över huvud när hennes organisation upplöstes. Nu lever hon ett liv i lyx och flärd bland gräddan av New Yorks överklass men hennes mörka förflutna görs sig påmint. En skum regeringsorganisation hotar att avslöja Malikovas riktiga identitet och överlämna henne till sina ryska fiender om hon inte går med på att bli deras hemliga agent. Antony Johnston (Wasteland, The Fuse, Umbral) fick idén till serien när han tittade på Bond-filmen From Russia With Love (Agent 007 ser rött, 1963) och undrade hur en liknande historia skulle se ut om karaktären Tatiana Romanova hade huvudrollen istället.

unnamed-138879INVINCIBLE IRON MAN #1
Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: David Marquez
Förlag: Marvel Comics

Marvels stora event Secret Wars är ännu inte över men redan börjar titlarna som utspelas i Marvels All-New, All-Different-universum poppa upp som höstsvampar ur jorden. Först ut är Iron Man som uppenbarligen kommer att spela en viktig roll efter Secret Wars. Brian Michael Bendis, som snart kommer att avsluta sin långa sejour med Uncanny X-Men och All-New X-Men, tar över som författare och Superior Iron Man blir återigen Invincible Iron Man där även Peter Parkers gamla flamma Mary Jane kommer att spela en viktig roll.

DRS2015001-DC11-LR-47ad6DOCTOR STRANGE #1
Manus: Jason Aaron
Illustration: Chris Bachalo
Manus: Marvel Comics

Doctor Strange har alltid haft en plats i mitt seriehjärta som Marvels obestridlige och mystiske mästare i magi. Mest gillar jag hans förhållande till min favorit Hulk eftersom han är en av få som grönskinn verkligen kunnat kalla vän (även om han en gång skickade iväg honom till en annan dimension). Det var länge sedan Doctor Strange hade en egen titel, närmare bestämt 2007 då Brian K. Vaughan och Marcos Martin presenterade fem nummer kallade Doctor Strange: The Oath (vilken jag inte läst men som hamnade högst upp på önskelistan med tanke på dessa herrars prisbelönta The Private Eye) men nu är han tillbaka med Jason Aaron (Thor, Southern Bastards) och Chris Bachalo (Uncanny X-Men) vid rodret.

ANADPO2015001-DC11-LR-9ab5bDessutom får vi en ny volym av Amazing Spider-Man med Dan Slott och Giuseppe Camuncoli, Avengers #0 där vi får stifta bekantskap med alla nya versioner av Avengers samt den numera obligatoriska aptitretaren Point One (med den lite lätt krystade titeln All-New, All-Different Marvel Point One #1) med ett axplock av vad vi kan förvänta oss från förlaget framöver.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...