Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 37

lördag 17 september, kl 22:37 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

304DOOM PATROL #1
Manus: Gerard Way
Illustration: Nick Derington
Förlag: DC Comics (Young Animal)

Den här veckan är det dags för en ny giv hos DC Comics som är tänkt att göra det Vertigo gjorde på 90-talet med nya fräscha versioner av gamla DC-titlar som Swamp Thing och Animal Man. Från och med 2010 är Vertigo ett renodlat förlag för kreatörsägda serier och med nya etiketten Young Animal får vi stifta bekantskap men obskyra eller bortglömda titlar ur DC:s bakkatalog. Spindeln i nätet är Gerard Way, tidigare frontman i popgruppen My Chemical Romance som även vunnit en Eisner Award för sin serie Umbrella Academy (tillsammans med Gabriel Bá), och han är även författare till nya Doom Patrol som är Young Animals första titel. Teamet innehåller kända namn som Robot Man, Negative Man, Niles Caulder, Flex Mentallo och Crazy Jane och teamet får även en ny medlem i form av ambulanssjukvårdaren Casey Brinke. Omslaget till första numret innehåller även en sticker i form av en gyros som avslöjar något om man tar bort den, men var försiktig så du inte förstör samlarvärdet 😉

unnamed-1THE FOREVERS #1
Manus: Curt Pires
Illustration: Eric Scott Pfeiffer
Förlag: Black Mask Studios

I The Forevers får vi möta sju ungdomar som offrar allt i en svart magisk ritual för att nå kändisskap och berömmelse. Tio år senare börjar glöden falna när en av dem plötsligt dör och alla de andra känner en våg av magi inom sig. Det visar sig att den magiska kraften är jämnt fördelad mellan allihop och om en av dem dör så får de överlevande mer kraft. Problemet är bara att en av dem bestämt sig för att döda alla i gruppen och ta all kraft själv. Serien är författad av Curt Pires (Mayday, The Tomorrows) och målad i snygga vattenfärger av Eric Scott Pfeiffer (Arcadia) samt har undertiteln ”Live Fast. Live Forever” istället för ”Live Fast. Die Young”.

hadrianswall_01-1HADRIAN’S WALL #1
Manus: Kyle Higgins, Alec Siegel
Illustration: Rod Reis
Förlag: Image Comics

Mannen som sköt Simon Moore fyra gånger och gifte sig med hans exfru har hittats död på rymdstationen Hadrian’s Wall, men Simon är inte en av de misstänkta. Han är privatutredaren vars jobb det är att förklara mannens död och det visar sig snart att hans exfru är en av de misstänkta. Teamet bakom serien C.O.W.L. återförenas för att berätta en intergalaktisk noir med droger och skilsmässa, brott och konspiration och en sista chans till försoning långt ute i rymden. Hadrian’s Wall är en miniserie i åtta delar som förutom ovan nämnda ingredienser även innehåller en kolonis längtan efter självständighet.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...