Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 44

söndag 6 november, kl 00:32 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ctwen-cv1-dsCATWOMAN: ELECTION NIGHT #1
Manus: Mark Russell, Meredith Finch
Illustration: Ben Caldwell, Shane Davis
Förlag: DC Comics

Bara några få skälvande dagar kvar till det amerikanska presidentvalet och flera förlag skildrar detta på olika sätt. I senaste numret av Kelly Sue DeConnick och Valentine De Landros Bitch Planet introduceras Eleanor Doane med det passande namnet ”President Bitch” (med tanke på seriens haltande utgivningstakt är det fascinerande att detta nummer kommer ut så lägligt). Hos Valiant gör demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton ett gästspel i Faith och i specialnumret Catwoman: Election Night #1 (som mest handlar om att Penguin ställer upp i Gothams borgmästarval) dyker en mycket saknad karaktär upp i en andrastory, nämligen tonårspresidenten Beth Ross från den formidabla satirserien Prez. Jag önskar verkligen att DC kunde få tummen ur röven och inse vilken lysande serie Prez är eftersom satir är viktigare än någonsin i denna galna värld vi lever i.

aleisterALEISTER & ADOLF HC
Manus: Douglas Rushkoff
Illustration: Michael Avon Oeming
Förlag: Dark Horse Comics

Douglas Rushkoff är författare till drygt ett dussin böcker om media, teknologi och kultur, inklusive Present Shock, Program or Be Programmed samt Life Inc.. MIT University har kallat honom en av de tio mest inflytelserika tänkarna i världen, han har gjort flera dokumentärer, är professor i mediateori och föreläser över hela världen om media, samhälle och ekonomi. Rushkoff har med andra ord många strängar på sin lyra och Aleister & Adolf är inte heller hans första utflykt i seriernas värld (han ligger bland annat bakom Testament från Vertigo). Tillsammans med tecknaren Michael Avon Oeming (Powers, Cave Carson Has a Cybernetic Eye) har han kokat ihop en historia som spänner över generationer och där flera av 1900-talets mest kända och ökända idealister förekommer. Den legendariske ockultisten Aleister Crowley utvecklar ett kraftfullt och farligt vapen för att skydda världen mot Hitlers krigsmaskin – en ny och okonventionell krigföring som inte utförs med stål utan med symboler och idéer. Men denna immateriella arsenal är mycket lömskare – och kanske ännu mer farlig – än vad dess skapare kunnat förutse.

mayday_01-1MAYDAY #1
Manus: Alex de Campi
Illustration: Tony Parker, Blond
Förlag: Image Comics

Alex de Campis föräldrar jobbade åt NSA respektive CIA i slutet av 1960-talet och hennes far jobbade även flera år i olika länder anslutna till Warzawapakten vilket gör att Alex tillbringat halva sitt liv utanför USA. Hon vet hur det känns att vara någonstans där du inte förstår språket, försöka göra sig förstådd med hjälp av teckenspråk eller inte kunna knäcka sociala koder och detta går igen i flera av hennes serier som till exempel No Mercy och denna veckas debut: Mayday, tecknad av Tony Parker (This Damned Band). Här förflyttas vi till 1971 och det soliga Kalifornien där två sovjetiska agenter, Rose och Felix, fått i uppdrag att likvidera en avhoppare och återbörda en hemlig lista till den sovjetiska underrättelsetjänsten. När uppdraget misslyckas ställs de inför ett dilemma: de måste lita på varandra för att kunna fly Amerika men samtidigt förråda varandra för att överleva Ryssland.

 

stl022418MOTOR GIRL #1
Manus/Illustration: Terry Moore
Förlag: Abstract Studios

Först kom Strangers in Paradise (ett triangeldrama med thrillerinslag), följt av Echo (en ung fotograf som stiftar bekantskap med en högteknologisk stridsdräkt) och efter den nyligen avslutade Rachel Rising (en magisk berättelse som börjar med att Rachel Beck vaknar upp i en grund grav efter att ha blivit strypt) är det så dags för Motor Girl, alla serier skapade av den legendariske indieskaparen Terry Moore och utgivna på hans eget förlag Abstract Studios. Här får vi möta Samantha och hennes bästa vän (den talande gorillan Mike) som driver en bensinstation i öknen där de också lagar bilar. En vacker dag får de besök av en utomjording som behöver hjälp med sitt skadade UFO och efter väl utfört arbete sprids sedan ryktet vilket gör Samanthas bensinstation till en samlingsplats för UFO:s vilket också gör att en utredare från Area 51 skickas dit, med målet att avsluta deras verksamhet.

Det var allt för den här veckan! Eftersom jag nu är på semester på soliga Gran Canaria så hoppas jag att jag hinner med ett Veckans omslag på söndag kväll så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...