Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 10 (2018)

lördag 10 mars, kl 23:46 av 2 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

GIDEON FALLS #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Andrea Sorrentino
Förlag: Image Comics

”Rural mystery and urban horror collide in this character-driven meditation on obsession, mental illness, and faith.”

Jeff Lemire och Andrea Sorrentino har haft ett fruktbart samarbete med titlar som Green Arrow och Old Man Logan men i deras nästa titel tillsammans lägger de superhjältetrikåerna på hyllan och ger sin i på skräckens tassemarker. Serien Gideon Falls utspelas både i staden och på landet där vi får följa en tillbakadragen ung man som är övertygad om att det döljer sig en konspiration i stadens sopor samt en före detta katolsk präst som anländer till en liten håla på landet full av mörka hemligheter. Det som förenar dessa män är en mystisk vandringssägen om ett övernaturligt hus, The Black Barn, som dykt upp både i staden och den lilla hålan genom historien…och i vars spår följer död och galenskap.

OBLIVION SONG #1
Manus: Robert Kirkman
Illustration: Lorenzo De Felici
Förlag: Image Comics

Robert Kirkmans flaggskepp The Walking Dead har kommit fram till #177, Invincible avslutades nyligen med #144 och skräckserien Outcast tuffar vidare efter 33 nummer så här långt. Nu är det dags för en ny titel på Skybound, som skapades av Kirkman 2010 som en underetikett till Image Comics, med namnet Oblivion Song. För tio år sedan förflyttades 300.000 av Philadelphias invånare oförklarligt till en annan dimension, kallad Oblivion, och regeringen gjorde sitt yttersta för att återfinna dem men har nu, efter flera års fruktlöst sökande, gett upp hoppet. En person, vetenskapsmannen Nathan Cole, har dock inte gett upp utan gör dagliga och livsfarliga räder in i detta apokalyptiska helvete för att rädda de som räddas kan. Oblivion Song är tecknad av italienaren Lorenzo De Felici vars stil påminner en hel del om den skicklige James Harren och precis som Harren så är Felici också en hejare när det gäller att hitta på fasansfulla monster och andra kreatur.

DOCTOR STAR AND THE KINGDOM OF LOST TOMORROW #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Max Fiumara
Förlag: Dark Horse Comics

Jeff Lemire har haft framgång med superhjälteserier hos både DC och Marvel men det superhjälteuniversum som han brinner mest för är ”Hammerverse” som han skapat tillsammans med tecknaren Dean Ormston. Snart är det dags för den spännande fortsättningen på huvudserien Black Hammer men under tiden har vi kunnat njuta av miniserien Sherlock Frankenstein & The Legion of Evil och den här veckan är det dags för ytterligare en miniserie med den Silver Age-doftande titeln Doctor Star and the Kingdom of Lost Tomorrow. Doctor Star är inte bara en hyllning till DC:s Starman och Golden Age-eran utan också serieförfattaren James Robinson som blåste nytt liv i karaktären Starman på 90-talet (Doctor Stars riktiga namn råkar av en händelse vara just James Robinson). Serien är tecknad av Max Fiumara, som bland annat turades om att teckna Abe Sapien tillsammans med sin bror Sebastián, och med tanke på alla lovord jag spridit om Black Hammer här på Shazam.se så förstår ni att mina förväntningar är skyhöga.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Pärka says:

    Har hoppats varje Image Expo att de skulle tillkännage att Sorrentino skulle släppa egen serie. Att handlingen ser oerhört lockande ut och att det blev psykologisk skräck med Lemire är ju bara så sanslöst bra. Gideon Falls är för mig en av de mest emotsedda serierna på år och dar.

  2. Andreas Mars says:

    Håller med. Gideon Falls har alla förutsättningar att bli en av årets höjdare.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...