Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 44 (2018)

lördag 3 november, kl 23:20 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

WYTCHES: BAD EGG HALLOWEEN SPECIAL
Manus: Scott Snyder
Illustration: Jock
Förlag: Image Comics

I början på oktober 2014 var det premiär för Scott Snyder och Jocks annorlunda och rysliga häxserie Wytches och nu fyra år senare är det äntligen dags för fortsättningen. En sanning med modifikation i och för sig för första delen av Bad Egg såg dagens ljus i augusti 2017 i Image Comics egna magasin Image+, fullspäckad med previews, intervjuer och artiklar om förlagets många titlar, och alla tolv delarna är en fristående berättelse som är tänkt som en prequel till seriens andra volym som dyker upp någon gång nästa år. Förutom de tolv tidigare publicerade delarna innehåller även Wytches: Bad Egg Halloween Special en exklusiv och avslutande del så ni som följt följetongen i Image+ måste ändå köpa denna för att kunna njuta av hela historien.

Så vad handlar denna Halloweenspecial om då? Här utökar Snyder seriens universum med två sammanslutningar som står på var sin sida i den urgamla konflikten mellan gott och ont – häxjägarna ”The Irons” och ”High Horn” Wytches – och de två bästa vännerna Sebastian och Jackson råkar tillhöra var sin familj i denna blodiga fejd. Kommer deras vänskap att bestå mot alla odds eller är deras öde redan bestämt?

HEX WIVES #1
Manus: Ben Blacker
Illustration: Mirka Andolfo
Förlag: Vertigo/DC Comics

Wytches är bara en av många häxserier som dykt upp de senaste åren och alla har de sin egna lilla twist. Grundhandlingen i den nya serien Hex Wives från Vertigo bygger, precis som i Wytches, på en urgammal konflikt, i den här seriens fall mellan en ständigt reininkarnerande häxförsamling kontra en manlig konspiration av häxjägare kallad ”The Architects”. När ledaren för The Architects dödades 2005 trodde häxorna att kampen var över men nu, 13 år senare, vaknar de upp i ett perfekt förortsparadis och har förlorat alla minnen om sina tidigare liv och den mångåriga kampen mot sina tidigare plågoandar och förföljare. Denna häxvariant på Pleasantville eller The Stepford Wives är skapad av Ben Blacker (producent för The Thrilling Adventure and Supernatural Suspense Hour och författare till TV-serien Supernatural) och tecknaren Mirka Andolfo (DC Comics Bombshells och Unnatural)

SEX DEATH REVOLUTION #1
Manus: Magdalene Visaggio
Illustration: Becca Farrow
Förlag: Black Mask Studios

Årets Halloweenvecka innehåller ytterligare en ny häxserie, nämligen Sex Death Revolution av Magdalene Visaggio (Kim & Kim, Eternity Girl) och Becca Farrow (Ladycastle). Här förflyttas vi till dagens New York där vi får möta trollkvinnan Esperanza som försöker hitta sig själv efter att ha förlorat sina medsystrar i sin häxförsamling. Den punkiga titeln och det faktum att Sex Death Revolution kommer ut på förlaget Black Mask Studios låter oss ana att vi kan förvänta oss något alldeles extra i form av bitande satir och mångfald i denna urban fantasy och Magdalene själv, som är transperson, har sagt att serien är ”the most overtly trans thing I’ve ever written.”

Slutligen vill jag passa på att tipsa om Netflix lysande adaption av The Chilling Adventures of Sabrina, som bygger på Roberto Aguirre-Sacasas betydligt rysligare serieversion av tonårshäxan Sabrina Spellman på förlaget Archie Comics. Aguirre-Sacasa skapade ett mästerverk med sin zombieapokalyps i Afterlife with Archie och han har även varit med och skapat TV-versionerna av både Riverdale och The Chilling Adventures of Sabrina. Alla som följde TV-serien Sabrina tonårshäxan kommer att få en härlig chock av den nya TV-serien om man inte är förberedd och jag rekommenderar den, och originalet, varmt.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...