Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 11 (2019)

lördag 16 mars, kl 00:18 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

LITTLE BIRD #1
Manus: Darcy Van Poelgeest
Illustration: Ian Bertram
Förlag: Image Comics

Nordamerika har härjats av ett tre decennier långt krig och styrs nu av en ultranationalistisk teokratisk regim men ur askan reser sig motståndet i form av den tolvåriga flickan Little Bird. Den kanadensiska flickan försöker starta ett uppror mot förtryckarna samtidigt som hon försöker hitta sin egen identitet, för om hon inte kämpar – vem är hon då? Little Bird är Darcy Van Poelgeests, hyllad filmskapare av flera independentfilmer, första serie som han skapat tillsammans med den skicklige serietecknaren Ian Bertram (House of Penance) och serien ges ut både i en inbunden volym på franska av förlaget Editions Glénat och i fem lösnummer från Image Comics.

ASSASSIN NATION #1
Manus: Kyle Starks
Illustration: Erica Henderson
Förlag: Image Comics

Världens främste hitman har sadlat om och är nu en maffiaboss med ett osedvanligt högt pris på sitt huvud och har därför tvingats rekrytera 20 lönnmördare som sina privata livvakter. Det som lockar mest med Imagetiteln Assassin Nation är kanske inte handlingen men det faktum att den nya titeln tecknas av Erica Henderson som både gjort sig ett namn och prisbelönats för sina insatser på titlar som Jughead och The Unbeatable Squirrel Girl gör serien högintressant. Kyle Starks är mest känd för att både författat och tecknat serien Sexcastle och Assassin Nation har därmed alla förutsättningar att bli en fartfylld, spännande och galen serie att hålla utkik efter.

CALAMITY KATE #1
Manus: Magdalene Visaggio
Illustration: Corin Howell
Förlag: Dark Horse Comics

Magdalene Visaggio verkar dyka upp överallt just nu – antingen som författare till DC:s Young Animal-titel Eternity Girl, Kim & Kim från Black Mask Studios eller förlaget Humanoids kommande satsning på ett eget sammanhållet superhjälteuniversum som inkluderar serieskapare som Mark Waid och Vanesa R. Del Ray – och nu kan hon även stoltsera med en egen titel på Dark Horse Comics. Calamity Kate skildrar den nutida monsterjägaren Kate Strands öden och äventyr där hon beger sig av till Los Angeles för att erövra titeln som tidernas störste monsterjägare. Kate kommer att stå öga mot öga mot både zombies, vampyrer, demoner, troll och andra utmaningar men hennes egentliga mål är det största bytet av alla, nämligen The Seven Fabled Beasts of Yore.

THE MAGNIFICENT MS. MARVEL #1
Manus: Saladin Ahmed
Illustration: Minkyu Jung
Förlag: Marvel Comics

Efter mer än 50 nummer är det så dags för G. Willow Wilson att säga farväl till sin idag närmast ikoniska skapelse Ms. Marvel. Den pakistanamerikanska muslimska tonåringen har slagit hela världen med häpnad och hon kan nu stoltsera med att kalla sig både Avenger, Champion och kulturellt fenomen. Wilson går vidare som serieförfattare på DC:s Wonder Woman och hennes kommande Berger Books-titel Invisible Kingdom samt med den nyutkomna romanen The Bird King men vi har definitivt inte sett det sista av Kamala Khan eftersom Wilson lämnar över stafettpinnen till ingen mindre än Saladin Ahmed. Saladin fick en Eisner för sin Marvel-titel Black Bolt förra året och han har även imponerat på titlar som Exiles, Miles Morales och Quicksilver: No Surrender samt hans egna serie Abbott från BOOM! Studios så även om det kommer att bli tufft att ta över efter Wilson så känns det som att Ms. Marvel är i fortsatt trygga händer.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...