Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32-34

lördag 24 augusti, kl 09:09 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp och eftersom det var ett tag sedan så ska vi titta både på veckans skörd och ytterligare två veckor bakåt.

BERSERKER UNBOUND #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Mike Deodato Jr.
Förlag: Dark Horse Comics

Jeff Lemire och Mike Deodato har tidigare samarbetat på Thanos och deras nya serie Berserker Unbound från Dark Horse Comics verkar så lovande att jag utnämnde den till Månadens tips i augusti månads Comics of Future Past. Denna miniserie i fyra delar handlar om The Mongrel King, en fruktad barbarkrigare som skadas svårt i strid och kastas genom en mystisk portal in i vår värld och kämpar för att överleva. Tur i oturen så träffar han Cobb, en hemlös man, och de blir snart goda vänner och serien handlar mer om vänskap än om blodiga bataljer. Portal fiction är en av mina favoritgenrer och jag är sugen på att se hur Lemire och Deodato hanterar det väntade ”fish-out-of-water”-scenariot.

COFFIN BOUND #1
Manus: Dan Watters
Illustration: DaNi
Förlag: Image Comics

”Chased by an unstoppable killer, Izzy Tyburn has decided that if the world won’t have her in it, it can have nothing of her at all. She’s re-treading her life, leaving nothing but burned rubber, ash, and the sun-scorched bones of those who get in her way.”

Dan Watters (Lucifer, Limbo) och den grekiska tecknaren DaNi (2000AD, Girl With No Name) har tillsammans skapat serien Coffin Bound, som kan beskrivas som en David Lynch-liknande version av Mad Max och The Sandman, där vår kedjerökande protagonist Izzy jagas av en kontraktsmördare som kallas EarthEater och hon ledsagas också av en antropomorfliknande varelse vid namn Vulture. Varför Izzy jagas är en gåta vars svar vi får vänta på men seriens premiss är att hon är fast besluten om att radera sin egen existens ur historien.

ONCE AND FUTURE #1
Manus: Kieron Gillen
Illustration: Dan Mora
Förlag: BOOM! Studios

”When a group of Nationalists use an ancient artifact to bring a villain from Arthurian myth back from the dead to gain power, ex-monster hunter Bridgette McGuire escapes her retirement home and pulls her unsuspecting grandson Duncan, a museum curator, into a world of magic and mysticism to defeat a legendary threat.”

Kieron Gillen är en av mina favoritförfattare med serier som Phonogram, Young Avengers, The Wicked+The Divine och Die på sitt cv och när han nu samarbetar med Dan Mora, en briljant tecknare som illustrerat Klaus, Hexed (denna kraftigt underskattade serie finns nu att avnjuta i sin helhet i en fin lyxutgåva. Köp den! Rekommenderas varmt!) och BOOM! Studios nystart på Buffy the Vampire Slayer så behöver jag inte ens veta vad serien handlar om för att lägga den till min pull list. Som grädde på moset är Once and Future ett pulpliknande äventyr som involverar Arthur-legenden och som om inte det räckte så får vi möta Bridgette McGuire, en pensionär som är på rymmen från ålderdomshemmet och som, till barnbarnet Duncans stora häpnad, visar sig vara en legendarisk monsterjägare.

THE WHITE TREES #1
Manus: Chip Zdarsky
Illustration: Kris Anka
Förlag: Image Comics

”In the fantastical world of Blacksand, peace was hard-won, and three unbending warriors carry the scars to prove it. Now, almost twenty years later, their children are missing and war is on the horizon. Can they put aside their memories of the war—and each other—for one last adventure?”

Chip Zdarsky slog igenom som tecknare till Sex Criminals men sedan dess har han visat att han även är en mycket skicklig författare och dessutom i en mängd olika genrer och nu ger han sig i kast med fantasygenren tillsammans med ett dreamteam av illustratörer, nämligen Kris Anka och färgläggaren Matt Wilson. The White Trees är en miniserie i två delar som verkar mycket lovande där vi får möta de legendariska krigarna Krylos, Scotiar och Dahvlan som ger sig ut på ett sista uppdrag.

STRAYED #1
Manus: Carlos Giffoni
Illustration: Juan Doe
Förlag: Dark Horse Comics

”In the far future, a military-industrial complex reigns over all humanity and actively destroys distant alien worlds. The galaxy’s only hope can be found through an unlikely pair: an astral-projecting cat named Lou and his loving owner Kiara. Trading nine lives for the well-being of billions, their revolt is a battle for love, friendship, compassion, and the soul of humanity.”

Carlos Giffoni är musiker och kompositör men också en gammal serieälskare och tillsammans med tecknaren Juan Doe har han skapat Strayed. Det som inspirerade Giffoni var, enligt honom själv, den rådande politiska situationen i hans eget hemland Venezuela, USA och stora delar av den övriga världen där karismatiska ledare visar sig vara bluffmakare utan empati och som är så besatta av sina egna mål att de inte tar någon som helst hänsyn till omgivningen – detta taget till en kosmisk nivå som involverar kolonisering i rymden. Dessutom handlar Strayed om det unika förehållande som kan uppstå mellan en människa och ett husdjur och eftersom jag själv har både katt och hund så ser jag fram emot att läsa denna serie extra mycket.

SAGA COMPENDIUM ONE TP
Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Fiona Staples
Förlag: Image Comics

Sist men inte minst vill jag bara tipsa alla älskare av Brian K. Vaughan och Fiona Staples moderna klassiker Saga – eller främst alla där ute som ännu inte upptäckt detta pågående mästerverk. Nu finns hela första halvan av serien samlad i en imponerande paperpack på 1400 sidor. Denna telefonkatalog innehåller alltså #1-54 av serien, ren seriemagi samlad i en volym och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan fortsättningen på Saga dyker upp.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...