Nyheter och tips

Harveynomineringar 2021

söndag 18 juli, kl 22:32 av 0 kommentarer

Listan på årets nomineringar till Harvey Awards är nu släppt och precis som förra året så blir prisutdelningen digital, precis som hela New York Comic-Con som ceremonin är en del av och som äger rum i oktober 2021.

Som vanligt är listan uppdelad på sex kategorier – Book of the Year, Digital Book of the Year, Best Children or Young Adult Book, Best Adaptation from Comic Book/Graphic Novel, Best Manga samt Best International Book – och bland de nominerade hittar jag flera titlar som jag redan läst och recenserat, andra som ligger och väntar i läshögen och mycket nytt och spännande som ska utforskas.

Den första kategorin, Book of the Year, innehåller tio nominerade titlar, varav fem även är nominerade till en Eisner Award (vars prisutdelning äger rum nästa vecka), nämligen The Book Tour av Andi Watson, Department of Truth av James Tynion IV och Martin Simmonds, Kent State – Four Dead in Ohio av Derf Backderf, The Magic Fish av Trung Le Nguyen samt Superman’s Pal Jimmy Olsen: Who Killed Jimmy Olsen? av Matt Fraction och Steve Lieber.

Övriga titlar är Cyclopedia Exotica av Aminder Dhaliwal, Heaven No Hell av Michael DeForge, Monsters av Barry Windsor-Smith, Stone Fruit av Lee Lai samt Save It For Later: Promises, Protest and Parenthood av Nate Powell. The Magic Fish (som även är nominerad i kategorin Best Children or Young Adult Book) är en mycket läsvärd seriebok som jag läste för några veckor sedan och både Stone Fruit (Stenfrukt) samt Kent State – Four Dead in Ohio är ju fantastiskt nog redan utgivna på svenska av Epix respektive Kaunitz-Olsson. Monsters av Barry Windsor-Smith är redan en av årets mest omtalade titlar och Nate Powells bok, Save It For Later, om att lära barn att stå upp för demokratiska värden när dessa utmanas är också en bok som jag ser fram emot att läsa.

I kategorin Best Adaptation from Comic Book/Graphic Novel dyker de mycket sevärda TV-serierna WandaVision och Loki upp samt min personliga favorit, nämligen Sweet Tooth som är en alldeles förträfflig serie med den oemotståndlige Christian Convery i rollen som Gus.

Bland övriga nominerade hittar vi Crisis Zone av Simon Hanselmann (Digital Book of the Year) som ju även getts ut på svenska av Lystring Förlag (Krisläge), Ed Brubaker och Marcos Martins fenomenala digitala serie Friday, Factory Summers av Guy Delisle, Paul at Home av Michel Rabagliati samt en för mig okänd seriebok av den mästerlige spanske serieskaparen Paco Roca, nämligen The Winter of the Cartoonist. Den sistnämnda gavs ut på spanska redan 2010 men har nu äntligen getts ut på engelska av Fantagraphics och om man vill läsa fler bra titlar av Roca så rekommenderar jag varmt Emilio och glömskan (Arrugas) och den kommande Slumpens spår (Los surcos del azar) som ges ut på svenska av Palabra förlag.

Hela listan över de nominerade kan ni hitta här.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...