Recensioner

Fables vol. 1: Legends in Exile

lördag 20 december, kl 10:35 av 0 kommentarer

Fables är en serie som hängt med ett rätt bra tag nu utan att jag gett den alltför mycket uppmärksamhet. Tills viss del antagligen på grund av att jag i princip varje gång jag läst något från Vertigo tyckt att det varit fult tecknat och faktiskt rätt trist. Hur som helst, fick möjlighet att låna några av de första volymerna av en på jobbet, och döm om min milda förvåning att det inte var vare sig fult eller trist. Fint och fyndigt är ord som passar bättre här. Vi kör väl en snabb summering av konceptet och handlingen i volym 1:

Fables är samlingsnamnet för alla de personer/varelser som fått fly från sagornas värld för att istället bo och smälta in som ”vanliga” medborgare i vår värld (efter att samtliga skrivit på ett avtal där de lovar att bortse från gammalt groll som att äta upp varandra och blåsa sönder folks hus etc etc). När vi kommer in har Fables acklimatiserat och stadgat sig ordentligt i Fabletown i New York, och handlingen inleds med att Stora stygga vargen, som nu kallar sig Bigby och är Fabletowns sheriff, utreder omständigheterna bakom Rose Reds, som alltså är Snövits syrra, försvinnande och eventuella död. Genom volym 1 träffar vi bland annat även Jack (han med bönstjälken), Prince Charming, Skönheten och Odjuret, Riddar Blåskägg och ett helt gäng andra europeiska sagokaraktärer. Kul idé, bra berättat, och som upplagt för att bli en riktigt bra TV-serie. Hoppas!

Fables vol. 1

Manus: Bill Willingham
Illustration: Lan Medina & Bill Willingham
Tusch: Craig T. Hamilton, Steve Leialoha & Bill Willingham
Färgläggning: Sherilyn Van Valkenburgh
Förlag: Vertigo
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...