Recensioner

Justice Society of America #24

söndag 1 mars, kl 10:44 av 0 kommentarer

jsa24En av mina favorit story arcs med Justice Society är från förra Justice Soceity-tidningen JSA och hete Black Reign (story arcen gick i både Hawkman #23-25 och JSA #56-58). Huvudkaraktären där var Black Adam som försökte ta tillbaka sitt gamla hemland Kahndaq och fick större delen av Justice Soceity emot sig. I och med Black Reign så gick Black Adam från att ha varit något av en skurk på b- eller möjligen c-listan och desstuom en rätt platt och tråkig karaktär, till att bli en mer dynamisk och intressant karaktär. Mycket därför att han intog en plats i en slags gråzon mellan gott och ont. Vilket gjorde att man aldrig var riktigt säker på var man hade Black Adam någonstans.

Sedan dess har Black Adam fortsatt att utvecklas via 52 och miniserien Black Adam: The Dark Age (skriven av Greg Rucka) fram till nu. Adam är återigen förenad med sin älskade Isis, men Isis är sedan sin återuppståndelse besatt av hämndbegär och Adam slits mellan sin kärlek till Isis och insikten om att Isis dra sitt hämndbegär lite väl långt. Efter att ha kastat ut Captain Marvel från Rock of Eternity och gjort honom kraftlös så hamnar de två i strid med Justice Society.

Geoff Johns fortsätter att leverera bra storys till Justice Soceity of America och denna arc har goda förutsättningar att bli en av de bästa sedan tidningen startade för 24 nummer sedan. Det märks att Black Adam, Isis, Mary Marvel och Captain Marvel är karaktärer som han verkligen bryr sig om och gör ett jättebra jobb att skildra. Även Jerry Ordway gör ett strålande bra jobb med illustrationerna och hans klara, rena illustrationer ger tidningen något av en retrokänsla, rätt passande då flera av karaktärerna i Justice Society of America kom till under det som brukar kallas The Golden Age (30- och 40-talet).

Justice Soceity of America #24 är ett starkt, bra och trevligt nummer med mycket potential för fortsättningen av den nuvarande arcen.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Jerry Ordway
Tusch: Bob Wiacek
Färg: Hi-Fi Colour
Betyg: 3/5

Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...