Nyheter och tips

Ny Batman-serie av Grant Morrison och Frank Quitely

fredag 20 mars, kl 11:55 av 2 kommentarer

batman_and_robinComic Book Resources har idag en intervju med Grant Morrison om den kommande serietidningen Batman & Robin och bjuder på en del intressant läsning. Personligen så har jag lite blandade känslor kring Morrison och Quitelys nya projekt. Jag älskade All-Star Superman, som ju på väldigt kort tid blivit något av en modern serieklassiker, men Morrisons senaste arbeten med The Dark Knight (främst Batman R.I.P.) blev ett enda stort WTF-ögonblick för min del och jag har ännu inte förlåtit honom för att han tog livet av Batman i Final Crisis.

Ändå så känns det här som om det kan bli bra. Morrison pratar i intervjun om att han och Quitely låtit sig inspireras av TV-kultklassikern Batman från 60-talet. Kan de få till det utan att det blir för campy så tror jag att det kan bli rätt bra. Men den stora frågan här är vem som döljer sig bakom Batman-masken…

Morrison hintar i intervjun om att Batman #666 som hade en framtida historia där Damien (Bruce Waynes son) är Batman skulle ge en visa avstamp för serien. Dessutom säger han att serien kommer att gå parallellt med de övriga Batman-titlarna. Vad han menar med det återstår att se…  Hur som helst verkar det som att det i alla fall inte rör sig om något i Elseworlds-stil eller liknande, så som All-Star Superman var.

Kommentarer

 1. Silwer says:

  Quitely?

  Hoppas han har slutat med underbet delux nu då, fy fasen vad New X-men och liknade såg komiska ut när alla hade samma ansiktsutryck, lite av samma problem Jim Lee har med, han kan bara några få ansikten som går runt och runt igen.

  Morrison har inte direkt rosats i Batman, han skrev en rätt fjantig variant där Ras al ghuls dotter drogade Batman och fixade en unge med honom, för den som läser motsvarande serietidning så är det trams.
  Till slut fick Morrison erkänna att han inte ens läst serien han byggde sin story på.

  Fasen alltså han kan blixtra till och skriva fantastiskt och sen är det som att han bara skriver på kommando.

 2. Johan says:

  Jag jag håller med dig om Morrison. Ibland kan han skriva fantastiska saker, och ibland slutar det i pannkaka. Batman R.I.P. blev alldeles för många udda Silver Age-referenser även för det mest inbitna Batman-fansen, lika så med Final Crisis.

  Quitelys underbet deluxe som du säger är inget jag har lagt märke till eller stört mig på.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...