Recensioner

Flash: Rebirth #1

måndag 6 april, kl 20:19 av 1 kommentar

flash_rebirthJag har väntat på Flash: Rebirth #1 ända sedan jag först hörde talas om serien. Men nu är väntan äntligen över! Flash har alltid varit en av mina favoritkaraktärer och då särskilt Barry Allen. Visst, Wally West har varit Flash under större delen av tiden som jag har läst serier men den första Flash som jag stötte på var i gamla Gigant-serier på slutet av åttio-talet och då var det Barry Allen som gällde. Så nu är det alltså äntligen dags för Allens återkomst till DC:s universum. Jag har alltså väldigt höga förväntningar på Flash: Rebirth. Men kommer serien verkligen att leva upp till dessa högt ställda förväntningar?

Jag kan direkt säga att det här numret inte helt levde upp till mina högt ställda förväntningar, men underligt nog så är jag inte ett dugg besviken för den saken. Goeff Johns väljer bara en annan väg för att berätta sin historia än vad jag hade trott. Inget fel med det även om det blir en hel del snack karaktärer emellan. Men Johns gör det på ett utmärkt sätt och får till några riktigt bra komiska ögonblick. Barrys reaktion på omvärldens nu allt snabbare livstil är bara en av dessa. ”The world get too fast for you?” som Hal Jordan skämtsamt frågar Barry.

Johns får också in ett stort mysterium här. Något tycks vara väldigt fel med Speed Force, den mystiska kraftkälla som alla med speedsters får sin fart ifrån, och Barry verkar i högsta grad vara involverad i det mysteriet. Ska bli väldigt intressant att se hur det utvecklar sig i kommande nummer.

Ethan Van Sciver är väl kanske mest känd som tecknare till Green Lantern men har också tecknat Flash tidigare. I Flash: Rebirth så gör han ett fantastiskt arbete, han är helt klart rätt man för att illustrera The Worlds Fastest Man. Det är nästan så att jag skulle vilja sätta Van Scivers arbete här i samma klass som hans arbete på Green Lantern: Rebirth, men det är lite för tidigt för det.

Det är skönt att Barry Allen nu äntligen har kommit tillbaka till DC:s universum och även om det här första numret inte levde upp till alla mina förväntningar så tror jag att det finns gott hopp om att den kommer att ha gjort det vid seriens slut.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Ethan Van Sciver
Tusch: Ethan Van Sciver
Färg: Alex Sinclair
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. Tomb says:

    Början är ju galet snygg. Tänk vilket effort att göra alla de där panelerna från olika vinklar.. D:

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...