Recensioner

Berserker #1

fredag 3 juli, kl 17:20 av 1 kommentar

”If you’ve been looking for a fun story with flesh tearing gore and nicely tortured characters to follow, we won’t disapoint.”

berserker_1_cover_bSå beskriver Rick Loverd sin serie Berserker. Och det är precis vad det är. Armar bryts, fingar knäcks och huvuden slits av. Sällan har jag sett så mycket människokropp slitas sönder med bara händerna i ett och samma nummer. Och känner ni mig så vet ni att jag inte backar för lite slaskigt serievåld. Men Berserker har faktiskt mer att ge än bara kroppsvätskor och benflis. Den har en bra och intressant story i botten.

berserker_page_10Första numret kretsar kring två unga män. Aaron, en ung student, får under en brottningsmatch ett raseriutbrott och misshandlar sin motståndare näst intill döden. Farris jobbar på en bilverkstad och är chefens hackkyckling. Han lider av okontrollerbara raseriutbrott och när chefen stöter på hans flickvän går han till slut över gränsen. Samtidigt får vi följa två agenter från de två rivaliserande organisationerna Asgaard och Midgard. Agenter som båda verkar vara ute efter att rekrytera Aaron och Farris. Dessa agenter har förmågan att ”serk out” och få övermänsklig styrka. Inte helt olikt Aaron och Farris — fast på ett mer kontrollerat sätt.

berserker_page_14Utifrån första numret verkar Berserker vara en riktigt lovande serie. Hyfsat snyggt tecknat av Jereny Haun och med ett helt klart spännande manus. Introduktionen i detta nummer ger en precis så mycket att man förstår vad det hela handlar om, men lämnar samtidigt lika många frågetecken att man gärna vill fortsätta läsa kommande nummer. Berserker är en ongoing på Top Cow och det ska bli intressant att se vilken vändning serien kommer att ta i framtiden. Det känns inte som en superhjältetidning, och heller inte som en skräcktidning. Detta är enligt mina efterforskningar Loverds debut som serieförfattare. Jag har faktiskt inte en aning om vad han gjort tidigare eller ens vem han är. En stark debut hursomhelst får man säga.

Manus: Rick Loverd
Illustration: Jeremy Haun
Tusch: Jeremy Haun
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Top Cow
Betyg: 3++/5

Kommentarer

  1. Jens Erik Florell says:

    jag tror att berzerker ska komma x-men gänget även kommer ny kvinna också heter dazzler

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...