Recensioner

Green Lantern #43

måndag 13 juli, kl 07:00 av 4 kommentarer

greenlantern43Vi som har hängt med ett tag i Green Lantern och läst det senaste stora eventet för den intergalaktiska poliskåren, The Sinestro Corps War, minns säkert den lilla preview i slutet för något som DC kallade The Blackest Night. Sen dess har vi Green Lantern-fans väntat med spänning på The Blackest Night. Faktum är att jag nog aldrig har sett fram emot ett event lika mycket som jag gör med Blackest Night. Nu, mer än ett år senare, är det så äntligen dags. Eller ja, nästan i alla fall. Det riktiga Blackest Night drar igång i nästa vecka med Blackest Night #1. Men en sak står i alla fall redan nu klar. Om resten av storyn kommer att hålla lika hög kvalitet som det här numret så kommer hela eventet att passera Sinestro Corps War, och det med råge.

Green Lantern #43 fokuserar egentligen inte på Hal Jordan eller någon annan av olika Green Lanterns. Istället får vi här vad som egentligen kan beskrivas som en origins-historia för William Hand, mer känd som Black Hand, och hur han så småningom blir den första Black Lantern. Black Hand är en klassisk Green Lantern-skurk och gjorde sin debut i Green Lantern #29 (1964). Egentligen så har han aldrig varit mycket till skurk utan oftast varit en rätt misslyckad och patetisk karaktär. Men i det här numret gör Geoff Johns och Doug Mahnke honom till en riktigt obehaglig karaktär utan några som helst sympatiska drag.

Det är en fantastisk historia som Geoff Johns fått till. Trots att den är nästan helt nattsvart så har han fyllt den med så mycket kraft och driv i historien och dessutom fått till ett väldigt spännande anslag till Blackest Night så att jag knappt kan vänta med att komma över Blackest Night #1 nu i veckan.

Avslutningsvis så vill jag nämna lite om Doug Mahnke illustrationer i det här numret. Ivan Reis och Ethan Van Sciver har ju redan etablerat sig som de främsta Green Lantern-illustratörerna just nu. Men trots att detta nummer är Doug Mahnkes första försök att illustrera Green Lantern så skulle jag ändå vilja placera honom i samma kategori som dessa två herrar. Han gör ett fantastisk jobb och bidrar väldigt mycket till den mörka och dystra stämningen i det här numret.

Det finns egentligen inget mer som jag kan säga om Green Lantern #43 än detta: LÄS!!

Manus: Geoff Johns
Illustration: Dough Mahnke
Tusch: Christian Alamy
Färg: Randy G. Mayor
Förlag: DC Comics
Betyg: 5/5

Betyg: 5/5

Kommentarer

  1. Petter says:

    Jag vet inte. Att teckna DC Zombies känns lite som ett slöseri med Doug Mahnkes talang.
    Geoff Johns tillhör de författare som verkar blanda ihop begreppen klassisk och obskyr.

  2. Tomb says:

    Äntligen någon som uppskattar Green Latern! Just 43 var awesome!

  3. […] nummer: Bästa enskilda nummer är, för min del, lätt att plocka fram. Det var helt klart Green Lantern #43 som dels kickade igång Blackest Night och dels var en ruskigt bra nummer. Med fokuset lagt på den […]

  4. […] synd att Johns inte levererar något i stil med den prolog han gjorde för Blackest Night i Green Lantern #43 som fortfarande står sig väldigt bra. Lägg därtill ett illustrationsteam bestående av Ed […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...