Recensioner

Green Lantern #63

fredag 11 mars, kl 16:13 av 0 kommentarer

gl63Det var ett tag sedan vi här på Shazam recenserade något med anknytning till Green Lantern och nu när DC Comics börjar göra sig klara för nästa stora Green Lantern crossover, War of the Green Lanterns, så tyckte jag att det kunde vara läge att titta till Green Lantern så här ett år efter Blackest Night.

Green Lantern #63 är så en Prelude till ovan nämnda crossover, War of the Green Lanterns, och som sådan så försöker Geoff Johns ge oss så pass mycket information som möjligt innan själva crossover kickar igång på allvar. På grund av detta så blir det väldigt mycket exposition in det här numret. Visserligen ganska intressant exposition, och säkert väldigt nödvändig för vad som komma skall men det innebär också att det inte händer så mycket.

Krona har ju redan avslöjats som den stora skurken i den kommande crossovern och här ger Johns oss en inblick i Kronas liv innan han blev utkastad från the Guardians of the Universe och dessutom med en intressant tvist på varför Manhunters, föregångarna till Green Lantern corps, massakrerade en hel rymdsektor.

Men som sagt, utöver expositionen så händer det inte så mycket i Green Lantern #63 och det känns väldigt synd att Johns inte levererar något i stil med den prolog han gjorde för Blackest Night i Green Lantern #43 som fortfarande står sig väldigt bra. Lägg därtill ett illustrationsteam bestående av Ed Benes, Ardian Syaf, Vicente Cifuentes och Rob Hunter som tydligen blixtinkallats för att fylla in för de reguljära teamet av Doug Mahnke och Christian Alamy, vilket märks tydligt. Detaljnivån är markant lägre än vad som brukar vara normalt när Benes är inblandad. Det ser visserligen hyffsat snyggt ut men det märks tydligt att man har fått skynda på arbetet för att hinna med deadline.

För första gången på mycket länge så blir jag faktiskt lite besviken på Geoff Johns och känner mig inte alls lika peppad för War of the Green Lanterns som jag har gjort med de senaste årens Green Lantern-crossovers som t.ex. The Sinestro Corps War och inte minst Blackest Night.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Ed Benes & Ardian Syaf
Tusch: Ed Benes, Vincente Cifuentes & Rob Hunter
Färgläggning: Randy Mayor
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...