Recensioner

Batgirl #1

söndag 23 augusti, kl 15:00 av 0 kommentarer

batgirl1Så var det dags för ytterligare en ny serie i Batman-världen, och en ny Batgirl. Den tredje i raden om jag nu inte har missat någon… Men jag tänker inte avslöja vem som nu har tagt upp manteln, det får ni själva göra om nu väljer att läsa denna tidning. Men så mycket kan jag säga att det är en karaktär som inte är helt främmande för trogna Batman-läsare.

Batgirl #1 är inte direkt någon omedelbar klassiker, men författaren Bryan Miller och illustratören Lee Garbett gör ett helt ok första nummer och Miller lyckas faktisk skapa en snygg koppling mellan de unga damer som är eller har varit Batgirl. Från Barbara Gordon till den nyaste förmågan att ta upp manteln, vilket jag tycker binder ihop och etablerar den nya Batgirl på ett bra sätt. Den här kopplingen till tidigare Batgirls gör serien rätt introspektiv och inåtvänd mot karaktärerna, vilket är helt ok för min del, och det hela balanseras också upp med ett par bra actionsekvenser.

Precis som Bryan Miller så gör Lee Garbett ett bra jobb med illustrationerna. Hans stil är passar Batman-världen med sitt mörker och sina skuggor men ger också Batgirl en egen touch som gör att den står ut lite från resten av Batman-serierna. Garbett har dock en tendens att fylla ut sina paneler med lite för mycket detaljer, vilket gör att det kvalitén ibland blir lidande.

Batgirl #1 bjuder inte på något nytt och spännande, mer än vem den nya Batgirl är, men det är ett helt ok första nummer och gillar man Batman-världen och dess karaktärer så kan Batgirl #1 mycket väl vara värd att kolla in.

Manus: Bryan Miller
Illustration: Lee Garbett
Tusch: Trevor Scott
Färgläggning: Guy Major
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...