Recensioner

Dark X-Men #5 (av 5)

söndag 4 april, kl 09:44 av 4 kommentarer

DARK_X_MEN_5Nu är det slut. Dark X-Men alltså. För dig som följt min resa genom Dark X-Men:s fem nummer så kanske du minns att jag varit positivt inställd till serien från första början. Paul Cornell styr i och med det här sista numret sin humoristiska och överraskningsfyllda men ändå mörka skuta i hamn, och jag är glad att kunna säga att han lyckas avsluta det här rätt komplexa äventyret på helt rätt sätt. Som jag nämnde i min recension av förra numret så hade jag verkligen ingen aning om hur det skulle gå för vare sig Osborn, X-Man eller för någon av medlemmarna i Dark X-Men, och det visar sig här att även mina mest kvalificerade gissningar om hur det här skulle sluta visade sig vara helt felaktiga. Jag blev faktiskt så pass tagen på sängen att jag först var nära att ge det här numret ett lägre betyg på grund av att slutet inte alls var så som jag kanske hade trott och önskat, men efter en andra och tredje genomläsning så tycker jag att Cornell gjorde helt rätt val för slutet.

För att summera Dark X-Men som miniserie så ger jag den ett solklart väl godkänt. Cornell presenterar som sagt en genomtänkt och rätt oväntad historia som på ett bra sätt särskiljer sig från övriga antihjältetitlar som exempelvis Dark Avengers och Thunderbolts. Vill du läsa en lite annorlunda superserie med en hel del överraskningar så tycker jag att du ska plocka upp den här titeln när den kommer i samlad form. Det är den värd.

Avslutningsvis, för den som gillar Paul Cornell så har jag luskat fram att han dyker upp i maj igen, då tillsammans med Kurt Busiek, Rick Remender och Dan Slott i nya Heroic Age-titeln Age of Heroes. Mer om det hos Marvel.

Manus: Paul Cornell
Illustration: Leonard Kirk
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Jag tycker blandat om Cornell så långt: bra Doctor Who-avsnitt, sämre serier. Men kanske det blir dags att slå till på en TPB nu då?

 2. amanda says:

  kan ni inte skriva ett inlägg med lite tips på bra ”nybörjarserier”? jag är grymt sugen på att börja läsa x-men och så vidare men har inte riktigt ekonomin att köpa allt ni listar.. finns det något man borde börja med och inte missa?

 3. Henrik Ö says:

  amanda: Är du X-men-nybörjare är Joss Whedons (som ju också skrev TV-serien Buffy the Vampire Slayer) och John Cassadays ”Astonishing X-men” ett bra val. Köp de första två albumen ”Gifted” och ”Dangerous” så har du kommit en bit på väg.

 4. Jens Erik Florell says:

  jag tro x-men ska komma tillbaka?
  Tabitha Smith- Boom Boom och Sam Guthire – Cannonball doug ramsey ska blir cypher och Roberto dacosta ska blir också Sunspot

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...