Recensioner

Eater 2

tisdag 19 oktober, kl 08:43 av 0 kommentarer

eater2Jonas recenserade första delen av Ordbilder Medias action/skräckmanga Eater i våras och nu är det dags för tvåan att bedömas. Eater handlar om rymdmonstret/människan Benimaru och hans kamp mot de rymdmonster som käkar människor för att hålla sig vid liv. Hans ärkefiende är den genomonde Kazuma som dödar så många han kan för att stilla sin hunger. Till sin hjälp har Benimaru andemediet Aoko. Tvåan tar vid där ettan slutade med att Kazuma kontrollerar området som det amerikanska rymdskeppet störtade i. En störtning som berodde på att Kazuma och Benimaru kraschade in i skeppet när de kämpade i rymden. Rymdskeppet innehåller ett överjävligt vapen som Kazuma inte skyr några medel för att få kontrollen över.

Jag gillar Usunes realistiska teckningar med endast några få inslag av överdrivna grimaser som oftast känns rätt malplacerade. Usune behärskar skickligt både känslor och feta bataljer. Usune lyckas göra de bägge rymdmonstren synnerligen vidriga, speciellt Kazuma som transformeras en hel del i albumet. Rent grafiskt är det bra men ger ingen wow-känsla (som jag iofs sällan får av manga). Storymässigt går det mest ut på att visa feta actionsekvenser och det blir onekligen underhållande utan något större djup. Benimaru, Aoko (som Jonas påpekade ser hon mer ut som nio än sjutton) och soldaten Danny är förbannade och äcklade av Kazuma och hans handlingar men ingen av karaktärerna får något större djup. Det intressantaste utöver actionskevenserna är Benimarus kamp mellan monstret och människan i sig (jo, rymdmonstrens ondska är värre än den mänskliga) en kamp som inte är lätt. Jag kan avslöja att kampen inte är över i o m denna del men kanske behöver Benimaru rymdmonstren och kampen mot dem för att känna att han har en meningsfull existens. Eller läser jag bara in mer än vad som finns. Eater 2 är underhållande och äcklig action med lidande hjältar och onda monster.

Illustration: Masatoshi Usune
Förlag: Ordbilder Media
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...