Recensioner

[Batmania] Batgirl #15

tisdag 30 november, kl 13:07 av 0 kommentarer

BG_Cv15_ds.inddInledningen på Batgirl #15 är smått genialisk. Batgirl försöker förklara hela Batman-historien för Proxy (något av en tonårsvariant av Oracle) men istället för att helt enkelt berätta så illustrerar hon hela historien med hjälp av enkla seriestrippar (har ni läst Tiny Titans så känner ni igen stilen, om inte så hittar ni ett litet exempel här). Det funkar kanon, och passar perfekt för Bryan Millers Batgirl som mer och mer kommit att bli min favorittidning vid sidan av Brightest Day och Green Lantern, mycket tack vare humorn och det faktum att den inte tar sig själv på alltför stort allvar.

Ta bara scenen där Batgirl slås mot ett gäng munkklädda bad guys och mitt i allt ihop dyker en halvgalen snubbe som kallar sig för The Grey Ghost (en liten referens på Batman: The Animated Series) upp och ställer till problem då han vill bli Batgirls sidekick. Batgirls fråga till Oracle i slutet av denna fight  ”is this why everyone hated Spoiler?”  fick mig att le stort. Humor av den storten i en mainstream superhjälteserie idag är lite ovanlig men väldigt uppskattad, i alla fall av mig.

På illustrationssidan så har det hänt en del sen senast. Dustin Nguyen och Derek Fridolfs har tagit över efter Lee Garbett och Trevor Scott. Det gör ett riktigt bra jobb och deras stil ligger inte allt för långt ifrån Garbett och Scott så det blir inte några tvära stilistiska kast mellan det här numret och nummer 14 vilket jag tycker är bra.

Batgirl fortsätter att vara en av mina DC-favoriter och Bryan Miller fortsätter ju att leverera riktigt underhållande historier och jag mycket nyfiken på fortsättningen av denna story arc, nu när Batgirl har fått Gotham-polisen efter sig, oskyldigt anklagad för mord.

Manus: Bryan Miller
Illustration: Dustin Nguyen
Tusch: Derek Fridolfs
Färgläggning: Guy Major
Förlag: DC Comics
Betyg: 4+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...