Recensioner

[Batmania] Batman Incorporated # 2

torsdag 13 januari, kl 22:37 av 2 kommentarer

Batman Inc # 2Första numret av den här tidningen fick åtminstone två i Shazamredaktionen fullkomligt lyriska. Henrik Örnebring utlyste Batmania i samband med sin recension och jag var inte sen att följa efter med en egen text om tidningen. (Spoilers nedan!)

Nummer två slår sannerligen inte av på takten utan kastar oss tillbaks in i det inferno av tentakler och retrosnygga underhuggare med svärd som förra numret avslutades med. Men trots att Jiro Osamu (Mister Unknowns arvtagare) med benägen hjälp av Catwoman och Batman lyckas rädda flickvännen går allt åt skogen.

Hans tjej vill inte veta av honom efter att med nöd och näppe ha undkommit Lord Death Man. Batman är besviken på Osamu för att han använde pistol när han försökte rädda situationen. Alla känner till vår hjältes aversion mot skjutvapen, men här känns det ändå som han dömer lite väl hårt. För när vi efter en svit av ständigt mer hisnande sidor som innehåller allt från blinkningar till Women in Refrigerators (här är det dock en man som tryckts in i kylen), ytterligare hänvisningar till 60-talets Death Man, galna bil- och helikopterjakter genom Tokyo och ett gästspel av Aquazon från Super Young Team bestämmer sig Batman för att ge Lord Death Man ett öde värre än döden. Han och Catwoman pressar helt sonika in honom i ett litet kassaskåp och slår igen dörren. Med tanke på att karlen är odödlig får man säga att Batman verkligen håller sitt löfte, men efter att ha sett dödslorden slakta oskyldiga i två nummer är det en excess man mer än gärna unnar honom. Så man kan anta att hans invändning mot pistoler var av en mer teknisk än moraliska karaktär. Att han vill ha mer skärpta medlemmar i Batman Inc. som inte förlitar sig på enkla lösningar som ett par skjutjärn. Och innan numret avslutas med en supersnygg bild av Tokyos Batman i kamp med en maskerad gorilla har organisationen fått sin första rekryt.

Med Lord Death Mans alltmer skruvade repliker ger oss Morrison den roligaste skurksvada jag läst på mycket länge. Att Paquette kommer att fortsätta teckna åtminstone till nummer fem gör mig mycket glad för han gör ett alltigenom imponerade arbete. Ännu en triumfartad episod med andra ord och förväntningarna inför trippen till Sydamerika som kommer i nummer tre är höga. Jag är dock trygg i förvissningen att man kommer att leverera något spektakulärt med ”Batman and El Gaucho in Scorpion Tango!”.

Manus: Grant Morrison
Illustration: Yanick Paquette
Tusch: Michel Lacombe
Färgläggning: Nathan Fairbairn
Förlag: DC
Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. […] « [Batmania] Batman Incorporated # 2 […]

  2. […] av ärevördiga Swamp Thing. Illustrerandet sköts av Yannick Paquette som vi känner från de första numren av Batman Incorporated. Paquettes relativt stramt realistiska och känsligt tuschade bilder (undrar om han har Kevin […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...