Recensioner

Brightest Day #19

fredag 4 mars, kl 19:03 av 0 kommentarer

brightestday19Brightest Day börjar närma sig slutet och i och med det så börjar Geoff Johns och Peter Tomasi att avrunda de olika parallellhistorierna. I förra numret avslutades Hawkman och Hawkgirls story på ett minst sagt oväntat sätt. I Brightest Day #19 avslutas inte någon av de andra historierna men däremot får vi en del svar på vad som egentligen står på spel i Brightest Day och det ser ut som att Hawkman och Hawkgirl inte är det enda som i slutändan kan komma att få betala ett alldeles för högt pris om den goda sidan ska vinna…

I det här numret får vi en del svar på vad som egentligen står på spel i Brightest Day och vilken roll Boston Brand (Deadman) och många av de andra som återuppstod efter Blackest Night har nu när serien närmar sig slutet. Dessutom verkar det stå klart att Bostons vita kraftring har en helt egen agenda som inte direkt verkar överensstämma med Bostons egen uppfattning om gott och ont.

Om första halvan av numret var ren exposition och svar på en del frågor, även om många frågor än så länge förblir obesvarade, så är  andra halvan en ren och skär actionrökare där Aquaman tillsammans med den nya Aqualad fightas mot Meras onda lillasyster Siren och dennes folk från den parallella dimensionen Xebel (lysande förklaring till Bermudatriangeln av herrarna Johns och Tomasi) som är ute efter blod. Plus att en psykotisk Black Manta som dyker upp och ger Aquaman ordentligt med däng. Riktigt hur mycket tänker jag inte avslöja men vissa lemmar kommer att dekapitera. Ni som kan er Aquaman bör nog kunna lista ut vad jag menar med det.

Det känns bra att man nu börjar få en tydligare inblick i vad som är målet med Brightest Day och vad den vita kraftring som Boston Brand (Deadman) konkat runt på sen seriens start har för syfte. Här tycker jag Geoff Johns och Peter Tomasi gör en bra grej i och med att den vita ringen har en agenda som inte helt verkar överstämma med vad vi skulle kalla för gott, i alla fall inte just nu, och att Boston Brand inte är helt bekväm i sin roll som bärare av denna ring.

Illustrationsmässigt så finns det ingenting att klaga på detta nummer. Ivan Reis och Joe Prado tecknar sina respektive delar lysande. riktigt vem som har gjort vilken del kan jag inte riktigt svara på eftersom de ligger ganska nära varandra i teckningsstil men om jag inte tar fel så är det Joe Prado som tecknat Deadman-del och Reis som gjort Aquaman-delen. Fast vem som gjort vad spelar egentligen mindre roll, särskilt då det inte finns något att anmärka på utan både Prado och Reis gör som sagt lysande bra jobb.

Manus: Geoff Johns & Peter Tomasi
Illustration: Joe Prado & Ivan Reis
Tusch: Oclair Albert & Robert Hunter
Färgläggning: Peter Steigerwald
Förlag: DC Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...