Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 25

fredag 20 juni, kl 00:10 av 0 kommentarer

Thomas-Alsop-001-coverA-bdb81Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Boom! Studios: Thomas Alsop är en ny serie om en magiker för det 21:a århundradet. Den är skriven av Chris Miskiewicz och tecknad av dansken Palle Schmidt, som bland annat ligger bakom The Devil’s Concubine och Stiletto, och utspelar sig på Manhattan där Thomas Alsop är den nuvarande ”Hand of the Island”, en magisk titel som ärvs från generation till generation. Dessutom, precis som i nyligen återlanserade Doktor Spektor (Dynamite), använder han sig av reality-TV för att nå en större publik. Thomas fightas mot både yttre och inre demoner eftersom det inte är lätt att axla manteln som sin generations ockulte krigare.

Winterworld-01-pr-1-edb47IDW: Chuck Dixon hade en glansperiod under 90-talet med bland annat en mängd nummer av Punisher och Batman på sitt samvete (hans mest kända skapelser är Batmanskurken Bane och det kvinnliga superteamet Birds of Prey) samt den trevliga adaptionen av J.R.R. Tolkiens The Hobbit från 1989 med tecknaren David Wenzel. En av de första serierna han skrev var Winterworld (1987, Eclipse), tillsammans med den för tidigt bortgångne argentinske tecknaren Jorge Zaffino, som handlar om en dystopisk framtid där vår värld är helt täckt av is från pol till pol. Nu är det återigen dags att klä sig varmt när Chuck Dixon tillsammans med den skicklige tecknaren Butch Guice ger oss ytterligare ett äventyr från Winterworld där vi får följa Scully och den fjortonåriga flickan Wynns gemensamma sökande efter Wynns föräldrar.

24040Dark Horse Comics: ”Eye of Newt” (sjökräks-öga i C.A. Hagbergs översättning från 1800-talet) är en av de magiska ingredienserna som används i de tre häxornas läskiga brygd i Shakespeares Macbeth. Den dyker också upp i John Williams sång Double Trouble från filmen Harry Potter och Fången från Azkaban där hela texten är ett utdrag ur samma häxscen från Macbeth. För engelsmän som matats med Shakespeare sedan barnsben signalerar dessa rader mörk magi och det är även temat i serien Eye of Newt som handlar om en trollkarlslärling på äventyr. Serien är skriven och illustrerad av Michael Hague som har en lång karriär bakom sig med fantasifyllda och fantastiska illustrationer av barnböcker som Det susar i säven, Trollkarlen från Oz, The Hobbit och sagor av H.C. Andersen.

the-wicked-and-the-divine-cover-a-p-ba9deImage Comics: Nu är det äntligen dags för Kieron Gillen och Jamie McKelvies (Phonogram, Young Avengers) The Wicked + The Divine som kommer ut i veckan. Knappt hade de avslutat sin fantastiska run med Young Avengers förrän denna nya serie presenterades i januari på Image Expo 2014 och det är tveklöst min mest efterlängtade serie för hela året. Möt Luci, Amaterasu, Sakhmet och de övriga tonåringarna som alla är inkarnationer av gudar med popstjärnestatus. Det ska bli ett sant nöje att få läsa och recensera den här serien när den dimper ner i brevlådan om några veckor och som en aptitretare får ni ett utdrag från seriens presentationstext: ”Just because you’re immortal, doesn’t mean you’re going to live forever”.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...