Allmänt

Julklappstips

onsdag 9 december, kl 22:11 av 0 kommentarer

Så är det snart dags för den där tidpunkten på året då klapparna ska delas ut. Som vanligt kommer jag inte att få en enda serie, en viss person tycker att jag redan fyllt huset med tillräckligt många. Så jag får köpa själv 🙁

Serier är annars fint att ge bort. Att ge någon möjlighet till en bra kulturupplevelse visar att man bryr sig!

mamette1Om du har barn att ge klappar till så ljusnar läget kontinuerligt. Jag skulle rekommendera att kolla in Toon Books som har flera riktigt bra serier som The Shark King eller Maya Makes a Mess. Om barnet vill läsa självt och inte behärskar engelska så finns Regnballongen av Liniers som är riktigt bra. Eller varför inte spana in någon i senaste omgången av Rabén & Sjögrens barnseriesatsning. Ett tips kan även vara att botanisera bland Tema: Barnserier. Om du tänkt ge bort en och har svårt att välja så gör jag det åt dig. Mamette- änglar och duvor av Nob som handlar om en bedårande liten tant, både rolig och öm. Av alla serier jag prackat på min dotter är det favoriten.

Om du ska ge bort serier till någon som var ung på 80-talet så är Cobolts utgivning av Blueberry, Yoko Tsuno eller Linda & Valentin inga dumma val. Sedan finns ju Thorgal också. För den som är intresserad av omvärlden och skeendena i den kan Riad Sattoufs Framtidens arab vara ett tips. Jag har inte läst den än men litar på att den är bra. Men allra bäst i Cobolts utgivning är Spirou- Porträtt av hjälten som oskuldsfull ung man av Emilé Bravo om hur Spirou blev Spirou. Ett mästerverk och det första album jag skrev om på Shazam (tyska utgåvan).

skrackens-angel-kasparsson-1För den som gillar deckare och har mage för skräck så finns ett antal Viktor Kasparsson-album att ta till. De bästa är Skräckens ängel och Blodsband, Dennis Gustafsson är en suverän serieskapare och den som får klappen kommer att tacka dig.

För den som är intresserad av krigshistoria är Jacques Tardis Skyttegravskriget från Placebo Press att rekommendera. Å om personen är något förvirrad, dvs har någon form av romantisk bild av krig, så får den hjärnan att klarna.

Lycka till med inköpen.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...