Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 21

fredag 27 maj, kl 23:58 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DCUREB-Cv1-ds-f4cb4

DC UNIVERSE REBIRTH #1
Manus: Geoff Jones
Illustration: Gary Frank, Ethan Van Sciver, Ivan Reis, Phil Jimenez, Joe Prado, Matt Santorelli
Förlag: DC Comics

Fem år efter det att DC Comics lanserade The New 52 går det i graven och ur askan reser sig Rebirth som en Fågel Fenix. Egentligen avslutades det redan förra året i och med fullbordandet av eventet Convergence men kontinuiteten fortsatte ytterligare ett år. Återigen är det Geoff Jones som är spindeln i nätet och den nya kontinuiteten kickstartar med en 80-sidig one-shot kallad DC Universe Rebirth. Som sig bör när det gäller stora skiften hos Marvel och DC har det varit mycket hysch hysch, vilket naturligtvis inte hindrar att uppgifter läcker ut på nätet. För er som vill ha en spoiler-fri preview rekommenderar jag länken ovan och för er som inte kan hålla er, eller inte bryr sig, kommer en smaskig spoiler här.

CAPASR2016001-DC11-58b34CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS #1
Manus: Nick Spencer
Illustration: Jesus Saiz
Förlag: Marvel Comics

Det finns gott om författare som försökt knäcka gamle Steve Rogers under hans 75-åriga seriehistoria och trenden håller i sig. Ed Brubaker ”återupplivade” Caps gamle sidekick Bucky och gjorde honom till Winter Soldier och en dödlig fiende för att sedan låta Steve ”dö” för en kula efter att han förlorat Civil War. Remender fortsatte tortyren med att transportera honom till Arnim Zolas Dimension Z där han levde i tolv år och uppfostrade en av Zolas kloner som sin son, för att sedan ”förlora” honom. Dessutom tog han ifrån honom hans superserum och gjorde honom till en 90-årig gubbe. Nu är det Nick Spencers tur och visserligen har Steve redan återfått sina krafter och ungdom tack vare en kosmisk kub i Captain America: Sam Wilson #7 men redan i första numret av Steves första egna serie på ett bra tag händer det märkliga saker. Ni som tycker om spoilers kan läsa mer här.

SDOAPOC-Cv1-ds-30d9fSCOOBY APOCALYPSE #1
Manus: Keith Giffen, J.M. DeMatteis
Illustration: Howard Porter
Förlag: DC Comics

Förutom Rebirth med DC:s egna stall av superhjältar lanserar man nu också Hanna-Barbera Beyond med moderna och annorlunda versioner av det berömda animationsbolagets mest kända karaktärer. Förra veckan kom Future Quest med den evige tonåringen Jonny Quest plus en hel hög med Hanna-Barberas andra skapelser såsom Space Ghost, The Herculoids, Birdman, Mightor och Frankenstein Jr. I juni fortsätter det med en ny Flintstones samt Wacky Raceland men den som verkar mest intressant, och mest skruvad, i mina ögon är veckans lansering av Scooby Apocalypse. Mysterigänget befinner sig här i en nära framtid på jakt efter botemedel mot en värld som är full av muterade varelser till följd av ett skräckvirus. Detta koncept låter inte så konstigt om man betänker hur bra det funkade med en zombieapokalyps i Riverdale i Afterlife with Archie men jag har ändå svårt att förlika mig med Shaggys hipsterskägg och ärmtatueringar.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...