Recensioner

Doctor Strange, Vol. 2: The Last Days of Magic

tisdag 20 september, kl 23:17 av 0 kommentarer

doctor-strange-6-1-600x915En onormal mängd av övernaturliga missöden får Magins mästare, Doctor Strange, att undra hur det är fatt med den magiska världen och när flera magiska mästare från andra dimensioner visar sig vara döda förstår han att problemet är större än han anade. En interdimensionell armé i supervetenskapens tjänst vid namn Empirikul, vars mål är att rensa världen från all slags magi, mördar magiska mästare och förstör mystiska artefakter och platser. Strange och hans jämlikar kämpar emot men besegras och inväntar nu sin avrättning framför doktorns Sanctum Sanctorum men lyckas undkomma tack vare Prins Monakos hjältemodiga insats. Medan Stephen och hans magiska kollegor söker med ljus och lykta efter den sista spillran av magi som finns kvar i världen upptäcker Empirikul en ohygglig onämnbar fasa i doktorns källare – ett monster skapat av Strange själv och som han fruktar mer än något annat.

doctor_strange_6_preview_3Första volymen av Jason Aaron och Chris Bachalos Doctor Strange var en riktig höjdare och jag hade minst sagt höga förväntningar på fortsättningen. Andra volymen (samlar Doctor Strange #6-10 och one-shoten Doctor Strange: Last Days of Magic) är en riktigt mörk historia (som till och med skulle göra Jonathan Hickman avundsjuk) där allt går åt pipsvängen och allt hopp verkar vara ute när det gäller magins överlevnad. Att Empirikul styrs av en galning vid namn Lord Imperator som i vetenskapens namn utför en inkvisition av magi funkar så där. Denna supervetenskap är av en annan värld och är egentligen bara magi fast under ett annat namn och dessutom tyngs berättelsen ner av stereotypa skurkmonologer om Lord Imperators tragiska uppväxt och hur mycket han hatar magi.

7

Doktorn själv samt bibliotekarien Zelma Stanton och betjänten Wong har inte heller en lika framträdande roll som i första volymen eftersom rollistan nu innefattar Doctor Voodoo, Daimon Hellstrom, Scarlet Witch, Magik, Shaman och hans dotter Talisman samt ytterligare tre magiker som introduceras i Doctor Strange: Last Days of Magic: Mahatma Doom, El Médico Místico och Count Kaoz. Mustigast av dem alla är ryssen Count Kaoz som dödade och åt en magisk björn vid nio års ålder, dödade 20 kroatiska demonvildsvin enbart med sitt spott och käkar förtrollad bark till frukost samt dricker gift vid varje måltid. Tyvärr är han dock väldigt anonym i Doctor Strange och jag hoppas jag får se mer av honom i något annat sammanhang.

tumblr_o6q995kvwd1s5k9amo1_500Volymen avslutas med en präktig Pyrrhusseger och även om den inte är lika fängslande som första volymen så finns det inte en chans i världen att jag slutar läsa Doctor Strange.

Manus: Jason Aaron
Illustration: Chris Bachalo
Tusch: Tim Townsend, Al Vey, Mark Irwin, John Livesay, Wayne Faucher, Victor Olazaba, Jaime Mendoza
Färgläggning: Chris Bachalo, Java Tartaglia, Rain Beredo, Jordie Bellaire, Dan Brown, Andy Troy
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...