Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 41 (2018)

fredag 19 oktober, kl 02:11 av 0 kommentarer

Här presenteras efter veckans slut vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

 • Efter all uppmärksamhet som uppstått kring Batman: Damned, på grund av att Batman var helt näck i en sekvens, så har DC Comics-pamparna Jim Lee och Dan DiDio sagt att de önskar att den biten inte hade varit med i numret. De säger även att det har fått dem att fundera på exakt hur deras etikett Black Label (som tidningen gavs ut på) ska fungera. Från början skulle det vara en plats med kreativ frihet med förlagets karaktärer för skaparna och utan alltför stor respekt för tidigare fastslagen kanon. Läs deras exakta citat och mer här.
 • I Ghana har en superhjälteserie med en huvudkaraktär med cerebral pares lanserats. Karmzah är skapad av aktivisten Farida Bedwei, som själv har funktionsnedsättningen, och hon vill använda mediet för att förmedla kunskap om den. Framför allt vill hon ge unga som lever med den en god förebild och förbättra deras självkänsla. Serien är skapad i ett samarbete med Leti Arts. Cerebral pares är ett samlingsnamn för rörelsehinder som orsakats av skador och rubbningar i hjärnan vid födseln eller under dess utvecklingsår. Läs mer här och här.
 • Donny Cates och Geoff Shaws Image Comics-serie God Country har plockats upp för att bli filmatiserad av Legendary Entertainment och AfterShock Media. Cates kommer själv stå för manuset. Läs mer här.

 • Skybound Entertainment, Robert Kirkmans eget imprint på Image Comics, bildar ett nytt bolag ihop med Sony Pictures Television som ska översätta Image Comics-serier (alltså inte bara Skybounds grejer) till TV-serier. Namnet på denna nya satsning är Skybound Galactic. De serier som hittills har annonserats är Nailbiter, Thief Of Thieves, Think Tank och The Darkness. Läs mer här.
 • DC Comics Secret Six ser ut att bli TV-serie på TV-kanalen CBS. Läs mer här.
 • Daniel Warren Johnson kommer släppa egenskrivna metallåtar till varje nummer av hans nya Image Comics-serie Murder Falcon. ”Zombie Trial”, spåret till första numret, finns att lyssna på här.
 • I Jordaniens huvudstad Amman invigdes serieantologin Stories Of Solidarity som berättar sex korta berättelser om syriska flyktingar som kommit till Jordanien och deras möten med landet och dess invånare. Organisationen Jordan INGO Forum står bakom initiativet och ser det som ett sätt att främja fred och sammanhållning i regionen. Läs mer här.
 • Chuck Wendig, en författare på Marvel Comics Star Wars-tidningar, har blivit sparkad från fjärde och femte numret av Star Wars: Shadow Of Vader samt ett ännu ej annonserat Star Wars-projekt. Anledningen ska vara de svar han gett folk som upprepat trakasserat honom på sociala medier. Helt enkelt att han inte höll sig lugn utan gav igen med ”negativitet och vulgaritet” enligt Marvel. Han fick lämna tidningarna utan någon förvarning. Läs mer här.
 • Marvel Comics har avslöjat den uppsättning av karaktärer som kommer figurera i Donny Cates och Geoff Shaws nya Guardians Of The Galaxy som inleds i januari. Star-Lord, Darkhawk, Phyla-Vell, Beta Ray Bill, Cosmic Ghost Rider, Gladiator, Silver Surfer, Moondragon, Nova, Adam Warlock och Groot kommer alla dyka upp, men enbart sex av dem kommer få titulera sig Guardians Of The Galaxy. Läs mer här.
 • Serier som annonserats under veckan: Uncanny X-Men Annual av Ed Brisson och Carlos Gomez i januari 2019 (Marvel Comics), The Goon av Eric Powell och ännu ej annonserade gäster under våren 2019 (Albatross Funnybooks), The Ghost Of Ohio av Andy Biersack, Scott Tuft och Eryk Donovan med inget releasedatum (Z2 Comics), The Rolling Stones In Comics av olika skapare till antologin i mars 2019 (NBM Publishing), The Year Of Loving Dangerously av Ted Rall och Pablo G. Callejo i april 2019 (NBM Publishing), Love: A Discovery In Comics av Margreet de Heer i juni 2019 (NBM Publishing), Albert Einstein: The Poetry Of Real av Manuel García Iglesias och Marwan Kahil i augusti 2019 (NBM Publishing), WWE: Forever av Michael Kingston, Michel Mulipola, Brent Schoonover, Lan Pitts, Carlos Magno, Arune Singh och Kendall Goode i januari 2019 (Boom! Studios) samt Wyrd av Curt Pires och Antonio Fuso i januari 2019 (Dark Horse Comics).

Håll ögonen här om ungefär en vecka för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...