Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 40 (2018)

fredag 19 oktober, kl 02:10 av 0 kommentarer

Här presenteras varje söndag (detta kommer aldrig hända eftersom denna är över en vecka försenad och det kommer inlägg för två veckor idag så förvänta er efter veckans slut istället) vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Förvänta er också mycket nyheter och många nya serier denna vecka eftersom det har varit New York Comic Con. Let’s get to it!

 • Brittiska Rebellion, förlaget bakom 2000 AD, har tillskansat sig TI Medias seriearkiv. Detta innebär att de numera har tidigare opublicerat material av storheter som Jerry Siegel, Alex Toth, Michael Moorcock och Hugo Pratt och rättigheterna till det. Med i arkivet finns även Comic Cuts som gavs ut veckovis 1890-1953 och många ser som det som namngav mediet comic books. Läs mer här.
 • Omslagsfantomen Glenn Fabry har blivit diagnosticerad med lungcancer och inlett behandling. Läs mer här.
 • Netflix har annonserat att de kommer utveckla ytterligare två TV-serier med serier som källmaterial. Dessa är Steve Niles och Damien Worms October Faction från IDW Publishing och Ben Dunns Warrior Nun Areala från Antarctic Press. Läs mer om October Faction här och Warrior Nun Areala här.

 • Efter det ståhej som uppstod i och med att Batmans kuk syntes i Batman: Damned #1 har DC Comics informerat återförsäljare att de för tillfället inte kommer göra ett nytryck på tidningen. Andra numrets releasedatum har även flyttats fram två veckor till 5 december varpå det tredje numret dröjer till 13 mars.
 • Regeringen i Rwanda har kriminaliserat att göra bilder och texter som ”förödmjukar” dess representanter. Regeringskritiska serieskapare riskerar nu fängelse upp till två år och böter på högst 1145 amerikanska dollar. Läs mer här.
 • Tecknaren Carlos Ezquerra, som är en av skaparna bakom Judge Dredd, har dött 70 år gammal efter komplikationer från lungcancer. Förutom att vara en av 2000 ADs mest ikoniska illustratörer hade han även flertalet samarbeten med Garth Ennis. Personligen ligger hans inhopp för Steve Pugh på tredje numret av Preacher-miniserien Saint Of Killers mig varmast om hjärtat. Få andra kunde ha tecknat karaktärens intåg i helvetet med sådan tyngd och mannen var praktiskt taget skapad till att göra westernserier. Läs några In Memoriams här och här.
 • Greg Rucka och Michael Lark, skaparna bakom Image Comics-succén Lazarus, har skapat t-shirts med seriens huvudkaraktär Forever Carlyle där pengarna från försäljningen går till RAINN, USA:s största organisation dedikerad till att bekämpa sexuellt våld. Läs mer här och t-shirten finns att beställa här.
 • Universal Cable Productions håller på att utveckla en TV-serie på Image Comics-serien Ice Cream Man, som är skapad av W. Maxwell Prince och Martin Morazzo. Läs mer här.
 • Mike Mignola har meddelat att han kommer avsluta hela sin B.P.R.D.-historia med #15 av den nuvarande B.P.R.D.: The Devil You Know i maj nästa år. Detta kommer därmed alltså ända vad som varit en pågående berättelse sen första numret av Hellboy: Seed Of Destruction från 1994. Tidningar som utspelar sig i dåtid i Hellboy-universumet, som Hellboy And The B.P.R.D., Lobster Johnson och Witchfinder, verkar dock fortsätta att publiceras. Om ni är som mig och inte vill ha några som helst spoilers så tryck inte på länken för att läsa mer här om ni inte läst fram till senaste numret av serien (alltså #10).
 • Filmskaparen Ivan Reitmans  produktionsbolag Montecito Pictures kommer göra TV-serie på Scout Comics-serien The Mall. Serien är skriven av Don Handfield och James Haick III och illustrerad av Rafael Loureiro. Förlagets serie Long Lost har också plockats upp för att göras TV-serie på. Här är det Entertainment, Inc. som ska översätta författaren Matthew Erman och illustratören Lisa Sterles serie. Läs mer om The Mall här och Long Lost här.
 • Vinnaren av Marvels andra Manga Awards är Yusuke Osawa och hans serie Spider-Man: I’m Not A Hero. Tävlingen går i japanska Weekly Shonen och Osawas pris är 3 miljoner yen och att få sin berättelse publicerad i Weekly Shonens systermagasin Magazine Pocket. Det är osäkert om mangan kommer översättas till engelska från den ursprungliga japanskan. Läs mer här.
 • Valiant Entertainment har befordrat Karl Bollers till senior editor. Läs mer här.
 • Författaren Robert Kirkman har meddelat att slutet närmar sig på hans och Paul Azacetas Image Comics-serie Outcast. Det sista story arcet kommer inledas i decembers #37 och berättas över tolv nummer. Serien avslutas alltså med #48. Läs mer här.
 • Brian Michael Bendis kommer att ha sitt eget imprint på DC Comics att styra över. Namnet är Wonder Comics och kommer ha fokus på förlagets ungdomshjältar. Det kommer starta med den Bendis-skrivna serien Young Justice i januari. Övriga serier i första vågen är Naomi, Wonder Twins och Dial H For Hero. Det har även berättats att karaktären Amethyst kommer dyka upp i en tidning i den andra vågen av utgivningar från etiketten. Kreatörsteamen hittar ni nedanför bland det nya serier som annonserats under vecka och ni kan läsa mer om tillkännagivandet här och här.
 • Titan Publishing kommer producera fortsättningsserier på Blade Runner-filmerna i ett samarbete med Alcon Media Group. Michael Green, manusförfattaren till Blade Runner 2049, kommer skriva tillsammans med Mike Johnson. Titan har sagt att de ska släppa mer information de kommande månaderna. Läs mer här.
 • Marvel Comics har antytt att de kommer släppa en ny serie som fokuserar på deras Skrulls i februari. Läs mer här.
 • Tredje numret av Marvel Comics Fantastic Four har blivit framflyttad fyra veckor till 14 november. #4 av serien kommer dock ligga kvar på sitt ursprungliga datum 28 november. Marvel har också meddelat att deras serie på filmen Solo: A Star Wars Story kommer bli två nummer längre och därför totalt innehålla sju.
 • Textaren Jim Novak har dött. Han gick bort i april i år, men det har uppmärksammats av serieindustrin först nu. Förutom att ha textat mängder av Marvel-serier så var han även logodesigner och är mannen bakom Marvels version på Star Wars-loggan. Läs In Memoriams här och här.
 • Humanoids Inc. presenterade under New York Comic Con sitt nya initiativ för att utmana på den amerikanska marknaden. Det franska förlagets amerikanska del kommer starta sitt eget superhjälteuniversum kallat H1. Det är dessutom inte vilka som helst som kommer styra över detta, utan den tidigare presenterade illustratören John Cassaday som Chief Creative Officer och författaren Mark Waid som Director Of Creative Developments. De kommer också agera som ”arkitekter” för denna nya värld tillsammans med författaren Kwanza Osajyefo, författaren/tecknaren Carla Speed McNeil och tecknaren Yanick Paquette. Andra som också kommer vara involverade i denna uppstart är Phil Briones, Afua Richardson, Vanessa Del Rey, Mike McKone, Cheryl Lynn Eaton, Alberto Albuquerque, Dennis Calero, Shawn Martinbrough, Jock, Jonathan ”Swifty” Lang, Helen Mullane, Andrea Mutti, Quinton Peeples, Dom Reardon och Darick Robertson. Av dessa har de sex första inte annonserats på någon titel ännu. Inte heller någon av ”arkitekterna” medverkar på en serie än. H1 drar igång under sommaren 2019 med tre pågående serier (Ignited, Omni och Strangelands) och tre miniserier (The Big Country, Meyer och Nicnevin And The Bloody Queen). Mer information om kreatörsteam hittar ni nedanför bland nya titlar. Läs mer om Waids tillsättande här och tillkännagivandet av H1 och dess serier här.
 • Charles Soule har meddelat att Marvel Comics Darth Vader: Dark Lord Of The Sith, som han skriver, slutar med decembers #25.
 • Årets Harvey Awards delades ut som Andreas skrev om här.
 • Marvel Comics chefsredaktör C.B. Cebulski har förtydligat att inga officiella samtal om legendaren John Byrnes återkomst till förlaget har hållits, men att Cebulski har indikerat för Byrne att dörren står öppen för honom. Läs mer här.
 • Top Shelf Productions, underförlag till IDW Publishing, kommer att ge ut en hårdpärmssamling på engelska av finske J.P. Ahonens webserie Belzebubs. Denna kommer ut i februari. Läs mer här.
 • Marvel Comics har berättat att i samband med 25-årsjubileumet för miniserien Marvels kommer dess författare och illustratör, Kurt Busiek respektive Alex Ross, återvända för att ha hand om projekt hos förlaget. Chefsredaktören C.B. Cebulski sa dock att de inte kunde avslöja mer om vad det innebär än. Läs mer här.
 • Tecknaren Carmen Carnero, som kommer stå för bilderna i nya Captain Marvel i januari, har skrivit ett exklusivt kontrakt med Marvel Comics.
 • Marvel Comics har indikerat att Young Avengers kommer återvända i någon form under 2019. Chefsredaktören C.B. Cebulski hintade även om att nya Gwenpool-projekt är på gång och att ytterligare en tidning med en kvinna i huvudrollen kommer presenteras inom kort för att släppas i januari. Läs mer här.
 • Brian Michael Bendis och Michael Gaydos Jinxworld-serie hos DC Comics Pearl har utökats från en miniserie på sex nummer till en ongoing.
 • Dark Horse Comics kommer ge ut en två volymers översättning av Gou Tanabes manga på H.P. Lovecraft’s At The Mountains Of Madness. Första boken släpps i juni 2019. Läs mer här.
 • Valiant Entertainment har nämnt att deras eventserie Incursion också kommer skrivas av Alex Paknadel. Från början stod Andy Diggle som ensam författare, men delar nu på ansvaret.
 • Rooster Teeth, som producerar animerade TV-serier, har slagit sig samman med DC Comics för att överföra sina animeserier till seriemediet med riktning mot den västerländska marknaden. Först ut kommer RWBY och gen:LOCK vara med releasedatum någon gång under 2019. Det sas också att ny manga på RWBY ges ut under nästa år. Inga kreatörsteam har tillkännagivits ännu. Läs mer här och här.
 • Serier som annonserats under veckan: The Legend Of Korra: Ruins Of The Empire Part One av Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko och Michelle Wong i maj 2019 (Dark Horse Comics), Just Beyond: The Scare School av R.L. Stine, Kelly och Nichole Matthews i september 2019 (Boom! Studios), When I Arrived At The Castle av Emily Carroll i juni 2019 (Koyama Press), Lunch Quest av Chris Kuzma i juni 2019 (Koyama Press), A Children’s Book Of Demons av Aaron Leighton i juni 2019 (Koyama Press), House Of The Black Spot av Ben Sears i maj 2019 (Koyama Press), Captain Marvel av Kelly Thompson och Carmen Carnero i januari 2019 (Marvel Comics), Peter Cannon: Thunderbolt av Kieron Gillen och Caspar Wijngaard i januari 2019 (Dynamite Entertainment), Sweet/Vicious av Jennifer Kaytin Robinson under början av 2019 (Black Mask Studios), Turok av Ron Marz och Roberto Castro i januari 2019 (Dynamite Entertainment), Fight Club 3 av Chuck Palahniuk och Cameron Stewart i januari 2019 (Dark Horse Comics), Pick Your Perdition #1: Seeking Briggy av Mina Elwell, A.C. Medina, Trevor Richardson och Kit Wallis under sommaren 2019 (Starburns Industries Press), Elvira: Shape Of Elvira av David Avallone och Fran Strukan i januari 2019 (Dynamite Entertainment), Barbarella/Dejah Thoris av Leah Williams och Carlos Gomez i januari 2019 (Dynamite Entertainment), The Electric Black av Joseph Schmalke och Rich Woodall under 2019 (Scout Comics), r(ender); av Leah Williams och Lenka Simeckova i april 2019 (Lion Forge Comics), Blossoms: 666 av Cullen Bunn och Laura Braga i januari 2019 (Archie Comics), Jughead: The Hunger Vs. Vampironica av Frank Tieri, Pat och Tim Kennedy under första halvan av 2019 (Archie Comics), Disney Princess: Ariel And The Sea Wolf av Liz Marsham och Tara Nichole Whitaker i april 2019 (Dark Horse Comics), Swamp Thing Halloween Horror Special med nytt material av Brian Azzarello och Greg Capullo i oktober 2018 enbart hos Walmart (DC Comics), Young Justice av Brian Michael Bendis och Patrick Gleason i januari 2019 (Wonder Comics/DC Comics), Naomi av Brian Michael Bendis, David Walker och Jamal Campbell i januari 2019 (Wonder Comics/DC Comics), Wonder Twins av Mark Russell och Stephen Byrne under 2019 (Wonder Comics/DC Comics), Dial H For Hero av Sam Humphries och Joe Quinones under 2019 (Wonder Comics/DC Comics), Marvel Comics Presents av Charles Soule, Greg Pak, Ann Nocenti, Tomm Coker och Paulo Siqueira i januari 2019 (Marvel Comics), Crypt Of Shadows av Al Ewing, Garry Brown med flera i januari 2019 (Marvel Comics), Journey Into Unknown Worlds av Cullen Bunn, Clay McLeod Chapman, Francesco Manna med flera i januari 2019 (Marvel Comics), War Is Hell av Howard Chaykin, Phillip Kennedy Johnson med flera i januari 2019 (Marvel Comics), Appalachian Apocalypse av Billy Tucci och Ethan Nicolle under 2019 (Cave Pictures Publishing), The Light Princess av Meredith Finch, Renae De Liz och Ray Dillon under 2019 (Cave Pictures Publishing), The No-Ones av Jim Krueger och Well-Bee under 2019 (Cave Pictures Publishing), The Blessed Machine av Mark Rodgers och Jesse Hamm under 2019 (Cave Pictures Publishing), Wylde av Daniel Bradford under 2019 (Cave Pictures Publishing), Ghostbusters: IDW 20/20 av Erik Burnham och Dan Schoening under 2019 (IDW Publishing), Jem And The Holograms: IDW 20/20 av Sina Grace och Siobhan Keenan under 2019 (IDW Publishing), My Little Pony: IDW 20/20 av Ted Anderson och Toni Kuusisto under 2019 (IDW Publishing), Star Trek: IDW 20/20 av Peter David och J.K. Woodward under 2019 (IDW Publishing), Teenage Mutant Ninja Turtles: IDW 20/20 av Paul Allor och Dave Wachter under 2019 (IDW Publishing), DC Primal Age av Marv Wolfman och Scott Koblish utan releasedatum (DC Comics), The Underfoot: The Mighty Deep av Ben Fisher, Emily S. Whitten och Michelle Nguyen i april 2019 (Caracal/Lion Forge Comics), Buffy The Vampire Slayer av Jordie Bellaire, Joss Whedon och Dan Mora i januari 2019 (Boom! Studios), Friendly Neighborhood Spider-Man av Tom Taylor och Juann Cabal i januari 2019 (Marvel Comics), Invaders av Chip Zdarsky, Carlos Magno och Butch Guice i januari 2019 (Marvel Comics), The Girl In The Bay av J.M. DeMatteis och Corin Howell i februari 2019 (Berger Books/Dark Horse Comics), Star Trek: The Q Conflict av Scott och David Tipton och David Messina i januari 2019 (IDW Publishing), Wolverine: The Long Night Adaptation av Benjamin Percy och Marcio Takara i januari 2019 (Marvel Comics), Ignited av ännu ej annonserade i juli 2019 (H1/Humanoids Inc.), Omni av ännu ej annonserade i juli 2019 (H1/Humanoids Inc.), Strangelands av ännu ej annonserade i augusti 2019 (H1/Humanoids Inc.), The Big Country av Quinton Peeples, Dennis Calero och Darick Robertson i juli 2019 (H1/Humanoids Inc.), Meyer av Jonathan ”Swifty” Lang, Andrea Mutti och Shawn Martinbrough i augusti 2019 (H1/Humanoids Inc.), Nicnevin And The Bloody Queen av Helen Mullane, Dom Reardon, Lee Loughridge och Jock i september 2019 (H1/Humanoids Inc.), Avengers: No Road Home av Mark Waid, Jim Zub, Al Ewing, Paco Medina och Sean Izaakse i februari 2019 (Marvel Comics), Share Your Smile: Raina’s Guide To Telling Your Own Story av Raina Telgemeier i april 2019 (Graphix/Scholastic), Guts av Raina Telgemeier i september 2019 (Graphix/Scholastic), White av Kwanza Osajyefo, Tim Smith 3, Jamal Igle och Khary Randolph i augusti 2019 (Black Mask Studios), Red Panda & Moon Bear av Jarod Roselló i mars 2019 (Top Shelf Productions), Girl With No Name: A1Shot av Dave Elliot, Alex Ranarivelo, Tanya Wexler och Dani Strips under våren 2019 (Legion M), Out Of The Blue av Garth Ennis och Keith Burns i mars 2019 (AfterShock Comics), Horde av Marguerite Bennett och Leila Leiz under sommaren 2019 (AfterShock Comics), Gunning For Hits av Jeff Rougvie och Moritat i januari 2019 (Image Comics), Polar Volume 4: The Kaiser Falls av Victor Santos i mars 2019 (Dark Horse Comics), Champions av Jim Zub och Steve Cummings i januari 2019 (Marvel Comics), Savage Sword Of Conan av Gerry Duggan och Ron Garney i februari 2019 (Marvel Comics), The Man Without Fear av Jed MacKay och Danilo S. Beyruth i januari 2019 (Marvel Comics), Cloak & Dagger: Negative Exposure av Dennis Hopeless och Francesco Mann i november 2018 (Marvel Digital Originals/Marvel Comics), Punks Not Dead: London Calling av David Barnett och Martin Simmonds i februari 2019 (Black Crown/IDW Publishing), Marvel Action: Black Panther av Vita Ayala och Kyle Baker i januari 2019 (IDW Publishing), THE COMIQ av Kazuki Takahashi i oktober 2018 i Japan (Weekly Shonen Jump) och Black Widow av Jen och Sylvia Soska och Flaviano i januari 2019 (Marvel Comics).

Håll ögonen här i dag för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...