Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15 (2019)

lördag 13 april, kl 23:21 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FAITHLESS #1
Manus: Brian Azzarello
Illustration: Maria Llovet
Förlag: BOOM! Studios

Faith är en ung kvinna vars nyfikenhet leder in henne på olika vägar, dels ett sexuellt uppvaknande men också ett magiskt sådant. Magi existerar på riktigt i Faiths värld men att tillgodogöra sig den är komplicerat. För att öppna upp sig själv för dess krafter så måste Faith färdas till platser som inte bara är okända…utan också dödliga. Den erotiska thrillern Faithless från BOOM! Studios är författad av Brian Azzarello (100 Bullets, Batman: Damned, Wonder Woman, Moonshine) och illustrerad av den Barcelona-baserade tecknaren Maria Llovet (There’s Nothing There, Loud) och är inte bara en sexuellt explicit serie utan blandar också kärlek, att hitta sig själv samt mörk magi och är definitivt inget man läser när andra kan se på.

FAIRLADY #1
Manus: Brian Schirmer
Illustration: Claudia Balboni
Förlag: Image Comics

Jenner Faulds låtsades vara en man för att kunna delta i det stora kriget och precis som flera andra krigsveteraner erbjuder hon efter kriget sina tjänster som detektiv, prisjägare eller utredare till högstbjudande. Eftersom hon är den enda kvinnan i denna bransch av så kallade ”Fairmen” tvingas hon, tillsammans med sin kompanjon Oanu, att ta alla uppdrag som ingen annan vill ta…men Jenner upptäcker snart att de mest bagatellartade fallen döljer de största hemligheterna. Brian Schirmer och Claudia Balboni har tidigare samarbetat på den annorlunda Vilda Västern-titeln Black Jack Ketchum från Image Comics och nya titeln Fairlady är en spännande mix av Magnum P.I. och en värld som överlevt det episka slaget om Härskarringen där själva världen, The Feld, är en stad byggd inuti resterna av en gigantisk mekaniserad krigare från en urgammal civilisation och varje nummer i serien innehåller ett avslutat fall, vilket gör anrättningen extra tilltalande för mig.

SHE COULD FLY: THE LOST PILOT #1
Manus: Christopher Cantwell
Illustration: Martin Morazzo
Förlag: Berger Books/ Dark Horse Comics

En av förra årets bästa titlar var utan tvekan Christopher Cantwell och Martin Morazzos She Could Fly från Berger Books och nu är det dags för den spännande fortsättningen. Ett år på mentalsjukhus har inte gjort livet lättare för Luna, snarare tvärtom för när hon återkommer till vardagslunken är hon närmare sammanbrottet än någonsin. När hon hittar ledtrådar som leder till den flygande kvinnans saknade familj tänds hennes besatthet återigen och hotar att tillintetgöra hennes sköra psyke – allt medan en mystisk guru dyker upp i Chicagos kloaker och en rysk legoknekt letar efter urgammal hemlig teknologi.

”Luna begins to wonder . . . will she even survive long enough to go insane?”

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...