Recensioner

Blue Beetle: Shellshocked

lördag 20 september, kl 22:37 av 0 kommentarer

Som en del i min ständigt pågående personliga utveckling (och väg mot knytnävsherravälde och charmig fascism) så beslutade jag mig som du kanske minns för att vidga mina tidigare relativt konservativa serievyer för att se om DC hade något att erbjuda som exempelvis Marvel eller Wildstorm kanske saknade. Som ett led i detta så införskaffade jag första samlingsvolymen av Blue Beetle, som jag hört/läst skulle vara en ny och rätt fräsch tagning på en äldre karaktär. Blue Beetle: Shellshocked samlar de sex första numren av den tredje versionen av Blue Beetle, och så här summerar DC själva serien:

Tearing its way through the events of DAY OF VENGEANCE and INFINITE CRISIS, the mystical Blue Beetle scarab has chosen its new guardian: teenager Jaime Reyes! But supernatural powers can be a blessing or a curse, and when it comes to the powers of the Scarab, you don’t get one without the other.

Så, i all korthet så känns Blue Beetle rätt mycket som Spiderman eller någon annan random serie där en tonåring av en ren händelse råkar snubbla över superkrafter, vilka de sedan måste komma underfund med samtidigt som de måste jonglera privatliv, skolgång och semikompetenta superskurkar. Det jag gillar med Blue Beetle är formgivningen och utformningen av honom som superhjälte – aldrig fel med en teknoorganisk symbiotrustning med eget medvetande som kan morfa fram i princip vilka vapen och rustningsdetaljer som helst. Det jag inte gillar är allt annat. Illustrationerna är i och för sig inte tekniskt dåliga, men den stiliserade väldigt rena stil som används funkar inte för mig för den här typen av story. Mer detaljrikedom à la David Finch eller liknande hade antagligen gett en bättre inramning. Vidare så stör det mig att tre olika illustratörer gjort de sex första numren, vilket skapar ett lite för spretigt intryck. Storymässigt så känns det rätt originellt att hålla handlingen till Jamies hemstad El Paso, men för min del så lirar det inte att ha en intergalaktisk stridsrustning springandes runt på dammiga gator i sällskap med lama gangbangers och magiker. Även här känns det rätt spretigt. Blue Beetle kan kanske ha potential längre fram, men just nu är den inte ens i närheten av att lyckas lyfta upp DC till samma nivå som konkurrenterna för min del.

Blue Beetle

Manus: Keith Giffen
Illustration: Cully Hamner, Cynthia Martin, Duncan Rouleau & Kevin West
Tusch: Cully Hamner, Philip Moy, Jack Purcell & Duncan Rouleau
Färgläggning: Guy Major & David Seif
Förlag: DC Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...