Krönikor och åsikter /Recensioner

Dark Avengers #4

fredag 22 maj, kl 12:23 av 3 kommentarer

Kollar man på omslaget till Dark Avengers #4 så är det lätt att anta att man i tidningen kommer att få se en högteknologisk fight mellan Dr Doom och Iron Patriot. Så är dock inte fallet. Doom och Osborn är mer som BFF i Dark Avengers. Så, hur kommer det sig då att Mike Deodato Jr. komponerar ihop ett omslag som i princip inte har något alls med handlingen att göra? Det är ju inte direkt ovanligt att serieomslag visar upp scenarier som aldrig utspelar sig i tidningen, men varför är det så egentligen?

avengers4

Har illustratören kanske inte ens läst manus innan han/hon börjar teckna omslaget? Brian Michael Bendis kanske bara sms:at till Deodato att slänga ihop något fränt med Doom och Osborn. Kanske handlar det tråkigt nog helt enkelt om sälj? Slagsmål mellan Victor och Ozman säljer antagligen mer än att se dem kramas (eller?). Vem bestämmer egentligen hur ett omslag ska se ut? Kanske sitter det någon jobbig editor in chief där och bara bestämmer vad som ska frontas. Tycker dock att det är rätt skönt att forna tiders omslag med en massa pratbubblor och catchiga taglines à la The most startling adventure of all time! i princip dött ut nu. Hur som helst, jag återkommer säkert med fler missvisande omslag framöver.

dark-avengers-4-10Angående just Dark Avengers så har Dr Doom känts lite mjäkig i de första tre numren, men i #4 så återtar han äntligen sin rättmätiga roll som ett äkta högadligt badass. Kul att se. Rent generellt så tycker jag fortfarande att höjdpunkterna i Dark Avengers är de mer personliga utbytena mellan de olika karaktärerna. Visst, det är rätt skoj att se dem fightas mot demonhorder också, men för min del ligger det här numrets höjdpunkter i de lugnare sekvenserna, som när nya Ms. Marvel (aka Moonstone) flörtar ohämmat med Captain Marvel (aka Marvel Boy aka Noh-Varr) mitt framför ögonen på en road Ares. Bendis hanterar sina sociopater väl i de här ögonblicken, och jag hoppas faktiskt att han fortsättningsvis tonar ned knytnävsviftandet till förmån för mer interaktion mellan karaktärerna. Av det här numrets sista sidor att döma så verkar det helt klart som att nästa arc kan komma att innehålla större doser interaktion, framförallt mellan Iron Patriot (aka Norman Osborn aka Green Goblin) och den smått allsmäktige men oftast väldigt psykiskt labile Sentry. Känns extremt lovande.

Författare: Brian Michael Bendis
Illustratör: Mike Deodato Jr.
Förlag: Marvel
Betyg: 3++/5

Kommentarer

  1. Tomb says:

    På tal om mjäkig.. Läst Fantastic Four #566?

  2. Jonas says:

    Nix!

  3. […] bara ett snabbt (men väldigt grisigt) inhopp i ett par rutor i slutet. Jag har ju pratat om det förut, men vad är egentligen grejen med att ha den här typen av helt missvisande […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...