Allmänt /Recensioner

Fusion #1

tisdag 7 juli, kl 16:41 av 1 kommentar

fusionDags återigen för en alldeles för lång titel: Fusion: Cyberforce/Hunter-Killer/Avengers/Thunderbolts. En crossover alltså, mellan Marvel och Top Cow (som är en avstickare från Image Comics). Premissen här är enkel: Ellis i Hunter-Killer drabbas av en utomjordisk symbiot som är en tidigare avliden kopia av Ripclaw från Cyberforce. Ellis som nu förvandlats till en monstruös kopia av Ripclaw kastar en timmerbil på Avengers som råkar flyga förbi i sin Quinjet, men flyr från platsen för att strax efter det bli tillfångatagen av Norman Osborns Thunderbolts. Ripclaw-originalet och Cyberforce anar ugglor i mossen samtidigt som Avengers letar efter Ripclaw som de tror var den som kastade en lastbil på deras flygplan. Avengers listar ut var Cyberforces hemliga bas (som är en fyr) är, och precis när de tagit sig dit så får Ripclaw ett knasryck och attackerar Avengers. Slut på första numret.

Fusion är som du säkert förstår en ren actionserie utan några som helst ambitioner att vara något annat. Om man tar den för vad den är så är det faktiskt rätt underhållande. Lite väl många karaktärer att hålla reda på kanske, men för mig som har hygglig koll på alla förutom Hunter-Killer så rullar det på rätt fint från början till slut. Extremt lättsmält men snyggt tecknad underhållning, och kul att se en mix mellan sköna karaktärer från Marvel och Top Cow. Höjdpunkt i första numret: När Ares föreslår att de ska attackare Cyberforces fyr för att se om den förvandlas till en gigantisk tjur.

Manus: Dan Abnett & Andy Lanning
Illustration: Tyler Kirkham
Förlag: Marvel & Top Cow
Betyg: 2+/5

Kommentarer

  1. […] snyggt tecknat är det iallafall av Tyler Kirkham (som även gjort nyligen recenserade Fusion #1, 2 & 3). Så, är X-Men: Phoenix – Warsong läsning värd 39 kr? Ja, det tycker jag, men […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...