Recensioner

Battle for the Cowl: The Network

onsdag 26 augusti, kl 08:00 av 5 kommentarer

Vid samma tillfälle som jag inhandlade tidigare nämnda Batman and the Outsiders Special så köpte jag även Battle for the Cowl: The Network. The Network är en oneshot där vi får följa någon som heter Orcale som via länk försöker synkronisera en samling hjältar som Batgirl samlat ihop efter Batmans död. Gruppen består utöver Batgirl bland annat av Huntress, Misfit, Ragman och Manhunter, och som Batman-rookie har jag tyvärr ingen som helst koll på vem som är vem och vilka krafter de har eller inte har. Hur som helst, det visar sig att skurken Hugo Strange (noll koll även där) iscensatt någon sorts lose-lose-situation för hjältarna, och tillsammans så måste de försöka komma på en lösning på problemet. Slut. Jag ger Battle for the Cowl: The Network en 1:a i betyg. Inte nödvändigtvis för att det är svindåligt berättat eller för att det som ut som skit (fast det är inte alls särskilt snyggt), utan för att det kändes 100% ointressant och otillgängligt för min del från början till slut. Jag är uppenbarligen inte rätt målgrupp för den här serien, och den är ingen som helst hjälp för den som vill lära sig lite mer om hjältarna i Gotham City. Läs i så fall hellre Batman and the Outsiders Special.

Batman_Battle_for_the_Cowl_The_Network_1024x768

Manus: Fabian Nicieza
Illustration: Don Kramer, J. Calafiore, Mark McKenna
Förlag: DC
Betyg: 1/5

Kommentarer

 1. Magnus says:

  Nu kan du väl inte heller förvänta dig att varenda serie som DC ger ut skall fungera som introduktion till hela DC-Universe. Det är för övrigt bara pinsamt att du skyltar med din okunskap om det som skall vara din specialitet (serier) så flagrant.

 2. Jonas says:

  Jag förväntar mig det inte, men det är alltid trevligt när det gör det. Skulle för övrigt aldrig påstå att serier är min specialitet. Jag är exempelvis mer specialiserad på TV-spel och webbproduktion, men gillar att läsa och skriva om serier. Ibland gillar jag dem, ibland gillar jag dem inte, helt enkelt.

  Tack för att du läser!

 3. Emil says:

  Blev förvånad när jag läste att du inte viste vem Oracle var. Jag är ett rätt stort fan av Batman så blev rätt sur först på din recension men har man inte läst så mycket så kan jag förstå. Sen så är de ju en oneshot i ett stort event där kan man nog inte vänta samma sorts introduktion. Hoppas du nån gång börjar läsa mer Batman, de är bra skit:).

 4. Magnus says:

  Tack för att du skriver.

 5. […] superhjälteserier skulle kunna plocka upp Rage of The Red Lanterns. Till skillnad mot exempelvis Battle for the Cowl: The Network (som jag ju fick mig en rejäl avhyvling för) så har Geoff Johns förmågan att på väldigt kort […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...