Recensioner

New Mutants #7

onsdag 9 december, kl 08:10 av 4 kommentarer

newmutants7Zeb Wells och Diogenes Neves har fått ordentlig fart på den här skutan nu. New Mutants #6 var som Johan nämnde ett stort kliv framåt och uppåt för den här titeln, och med nummer 7 så blir det faktiskt ännu bättre. För den som missat det så är New Mutants mitt uppe i pågående eventet Necrosha där ett flertal av deras avlidna kollegor återupplivats och tvingats anfalla sina vänner, och för våra unga mutanters del så är det Douglas Ramsey aka Cypher som (motvilligt) attackerar dem. Som om det inte vore nog med det så dyker Hellions upp för att säkerställa att Cypher gör det han beordrats att göra, och det visar sig snart att det är betydligt lättare sagt än gjort att besegra moståndare som redan är döda. Chockerande och förvirrande för alla inblandade helt enkelt, och Wells lyckas verkligen förmedla en tydlig känsla av stundande kris och handfallenhet här. Snyggt!

Det som kan vara lite smått förvirrande med eventet Necrosha och New Mutants är den omkastade utgivningsordning som Marvel lyckats få till. New Mutants #6 kom nämligen ut nästan en månad innan X-Necrosha, men för att få rätt läsordning och kontext från början så är det X-Necrosha som ska läsas först. Så, för dig som är sugen på New Mutants Necrosha-äventyr, vänta med New Mutants #6 och 7 tills du läst X-Necrosha (man behöver dock inte läsa X-Necrosha för att förstå vad som händer i New Mutants, men det ger mer kött på benen). Nästa nummer är det sista Necrosha-numret för New Mutants, och det ska bli sjukt spännande att se hur det slutar och vad allt det här stöket med levande döda kommer att leda till framöver.

Manus: Zeb Wells
Illustration: Diogenes Neves
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Bergting says:

  Wow, den där sidan ni la upp från serien hade kunnat vara scriptad av David Lynch. Den var så bizarr att jag nästan kunde tänka mig att köpa serien. Påminner mig om när jag nödköpte ett gäng X-titlar på flygplatsen i Rom för en massa år sedan för att ha något att läsa och dök rakt in i en massa parallelhandlingar som jag inte fattade ett smack av.

 2. Håkan / Wakuran says:

  Det heter inte ”fel ordning”, det heter ”prequel”. 😉

 3. Håkan / Wakuran says:

  Moooaaahh… Stackars Warlock. En av mina gamla favorithjältar av den oförutsägbara, surrealistiska sorten…

  -”Kan jaget hjälpa till? God resterande dag!”

 4. […] så presterar Diogenes Neves inget vidare. Synd, för han var betydligt bättre i det förra numret. Det är inte dåligt tecknat, men i och med att jag vet att det skulle kunna vara bättre så blir […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...