Recensioner

R.I.P. – BEST OF 1985 – 2004

tisdag 18 maj, kl 13:09 av 0 kommentarer

R.I.P. – BEST OF 1985 – 2004

Tänk er serier från EC Comics eller ett avsnitt av The Twilight Zone kört genom ett rock’n rollfilter och ni kommer ha ett hum om vad ni kan vänta er av den här samlingen. Serierna har tidigare publicerats i tidskrifter som Strapazin och numer utgångna böcker vars titlar Greetings From Hellville, Tales of Error och Dead End även de ger en fingervisning om det hårda material som hittas innanför pärmarna. Upphovsman är den schweiziske multikonstnären Thomas Ott som utöver serieskapandet är verksam som illustratör samt inom film och musik. Hans ordlösa serier har alltid haft en förmåga att bryta igenom språkbarriären på ett sätt som är få tysktalande skapare förunnat. Förra året gav Kartago ut den första boken av Ott ”på svenska”, Numret 73304-23-4153-6-96-8.

Den skrapkartongsteknik Ott använder sig av känns unikt skickad för de mörka historier han berättar. Bland favoriterna i samlingen märks ”10” där missdåd utförda av en Klu Klux Klan-medlem hinner ikapp honom, ”Washing Day” med en torped som rejält underskattar det motstånd en småväxt magiker kan erbjuda, det mycket mystiska samarbetet med David B. ”La Fiancée du Lapin” samt givetvis ”Recuerdos de Mexico” en hyllning i bilder till landet som gett oss Dia de Los Muertos, Mezcal och framförallt maskerade brottare!

Ett besök på Thomas Otts hemsida rekommenderas varmt för den nyfikne!

Manus: Thomas Ott, David B.
Illustration: Thomas Ott
Förlag: Edition Moderne
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...