Allmänt /Nyheter och tips

Dagens hjälte: Dan Slott

lördag 12 juni, kl 15:10 av 0 kommentarer

Bästa källan till nyheter och bakom-kulisserna-glimtar från seriernas värld är numera Twitter (kolla gärna in Comic Book Resources långa lista på alla serieförfattare/illustratörer/typer som Twittrar om ni vill hitta era egna favoriter). Nu senast utlöste Spider-Man– och Mighty Avengers-författaren Dan Slott en störtflod av diskussion där han menade att det var helt OK att ändra etnicitet på ikoniska superhjältar när man gör nya filmversioner, eftersom etniciteten inte är ett centralt element hos de flesta karaktärer (t ex skulle som Slott påpekade Spindelmannen lika gärna kunna vara svart eller brun utan att det ändrar på karaktärens kärn-tematik). Slott säger i sitt Twitterflöde många bra och kloka saker kring detta ofta infekterade ämne – kolla gärna själva.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...