Recensioner

Sir Arthur Benton: Slutstriden

tisdag 14 september, kl 18:57 av 0 kommentarer

sirarthurbentonslutstridenHandling m.m: Sir Arthur Benton kretsar kring den brittiske nazisten med samma namn som serien. Del ett och två hette Operation Mamara och Wannsee 1942. Benton jagas av den franske översten Marchand från 30-talet fram till krigsslutet. Slutstriden handlar om hur både Benton och Marchand, var för sig förstås, försöker smuggla undan så många nazister som möjligt så att de inte hamnar i ryssarnas händer, allt mot fonden av ett förött Berlin och ett tusenårigt rike på väg mot sitt slutliga fall.

Det bra: Sir Arthur Benton är en intressant karaktär även om han kunde getts mer djup. Frågan som ställs är om han kan anses sympatisk trots att han valt att stödja en demon för att stoppa en annan demon? Slutet och förklaringarna som kommer är överraskande för mig. Stéphane Perger gör ett bra jobb med teckningarna och lyckas skildra kaoset och helvetet i Berlin på ett bra sätt. Det blir stundtals hyfsat spännande och framförallt dramatiskt, andra världskrigets sista skede i Europa är en synnerligen tacksam fond.

Det obra: Tareks manus är liksom i första delen inte bra. Dialogen är styltig och storvulen. Det är stora män som gärna använder stora ord och det blir väldigt tröttsamt. Handlingen är dessutom väl hoppig fram och tillbaka i tid och det är oftast inte helt klart var man befinner sig och det blir därför inget flyt i berättelsen. Det är heller ingen intensitet i berättelsen, det är alltför ofta ett par personer som står och pratar. Perger har samma problem som tidigare att karaktärernas ansiktsuttryck överlag är väl lika.

Slutsats: Dialogen och den röriga handlingen drar ner betyget för denna del av Sir Arthur Benton. Trots en intressant fond blir det tyvärr inte intressant eller medryckande.

Manus: Tarek
Illustration: Stéphane Perger
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...