Recensioner

Brightest Day #10

lördag 25 september, kl 10:51 av 1 kommentar

brightestday10På grund av en hektiskt period på jobbet den senaste tiden så har det inte blivit så mycket Shazam-skrivande som jag velat. Men nu när saker och ting lugnat ned sig så ska det bli lite mer skrivande, det lovar jag. Först ut en recension av senaste numret av  Brightest Day.

Handling m.m: Brightest Day #10 lägger fokuset på Firestorm och Aquaman. I Firestorm-delen, vilken inte kommit så långt sedan de tidiga numren, får vi väldigt mycket kött på benen om Ronnie Raymond och Jason Rusch och deras svårigheter nu när de båda utgör var sin del av Firestorm, något som inte bara tycks göra dem långt mer kraftfulla än tidigare utan också verkar innebära vissa instabila faktorer och en indirekt fara för universum som helhet. För att komplicera det ytterligare så verkar Ronnie och Jason, som Firestorm, bära på en objuden gäst.

I Aquaman-storyn händer det också grejer. I ett tidigare nummer avslöjades att Aquamans fru Mera, som egentligen inte hör hemma i Aquamans dimension, ursprungligen hade uppdraget att döda Aquaman. Nu har hennes syster anlänt för att avsluta Meras uppdrag. Men i det numret så ger sig Aquaman själv iväg för att söka efter den mystiska pojke som White Lantern gav honom en vision av. Men det är fler som är intresserade av denna mystiske grabb, som t.ex. Meras syster Siren och Aquamans ärkefiende Black Manta.

Det bra: Brightest Day fortsätter att leverera. Alla farhågor som jag hade i början av Brightest Day om att detta projekt skulle leda till samma platta fall som horribla Countdown to Final Crisis är totalt bortblåsta vid det här laget. DC tycks ha lärt sig sin läxa och Geoff Johns och Peter Tomasi har ett fast grepp om storyn.

Men det bästa men Brightest Day så här långt har varit illustrationerna i förra numret var det Ardian Syaf (Hawkman/Hawkgirl) som levererade en illustarationsmässig knockout. I Brightest Day #10 är det Ivan Reis tur att knocka en med sina illustrationer till Aquaman-storyn. Det är nästa löjligt snyggt och några av illustrationerna är något av det snyggaste jag har sett av Reis, någonsin! Så illustrationsmässigt så är det full pott.

Det mindre bra: Jag skulle nog säga att det sämsta med Brightest Day #10 är Johns och Tomasis förklaring till Firestorms nuvarande problem med att kontrollera sina krafter. Jag tänker inte avslöja något här men den förklaring som ges känns lite väl otrolig, även för en superhjälteserie. Men jag är villig att vänta lite och se om herrarna Johns och Tomasi har tänkt sig göra med denna power-upade version av Firestorm innan jag helt dömer ut den. Just nu känns det i alla fall inte särskilt lovande…

Manus: Geoff Johns & Peter Tomasi
Illustration: Scott Clark, Joe Prado & Ivan Reis
Tusch: Oclair Albert & David Beaty
Färgläggning: John Starr & Peter Steigerwald
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Ivan Reis är bra. För mig som inte hängt med i Brightest Day: har serien en eller flera återkommande illustratörer eller är det mer ett ”all-star team”? Hur funkar det i så fall med varierande illustratörsteam överlag, tycker du?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...