Recensioner

Brightest Day #23

tisdag 26 april, kl 23:12 av 3 kommentarer

brightestday23Nu är det bara ett nummer kvar av Brightest Day och jag har verkligen gillat Geoff Johns och Peter Tomasis härliga serie som trots flera parallella historier lyckats få till spännande historia som verkligen har engagerat mig och fått mig att varje gång etusiastiskt kasta mig över varje nytt nummer. Kanske är det därför som jag känner mig lätt besviken på nummer 23 av Brightest Day? till viss del är det så, men det finns en del berättartekniska brister i det här numret som gör det till ett av de sämre numren så här långt i Brightest Day.

Mycket av dessa brister är egentligen mer eller mindre ofrånkomliga i den här typen av serier. Slutet närmar sig och innan La Grande Finale så ska har författarna en tendens att kasta in en hel del exposition och förklaringar som ska knyta ihop serien och hur allt egentligen hänger ihop. Så även här. I Brightest Day #23 ska Johns och Tomasi på runt 30 sidor hinna förklara den mystiska skogen i Star City, den vita kraftringens egentliga plan för de hjältar och skurkar som återfick livet efter Blackest Night och vem som egentligen är seriens Big Bad Guy samt vem som ska rädda Jorden. Just det där sista hade jag lite svårt att få ihop eftersom jag har väldigt dålig koll på just dessa två klassiska Allan Moore-karaktärer (Skriv gärna en kommentar om ni vet hur det hela hänger ihop.).

Visuellt så har det här numret en ganska skiftande nivå. Det finns ett par riktigt snygga splashpages med stor detaljrikedom och fina färger och det finns också sidor där man klart och tydligt ser att illustratörerna haft lite för bråttom och inte lagt ner lika stor möda på illustrationerna. Detta märks särskilt på bakgrunderna och på karaktärernas ansikten.

Jag hoppas verkligen att Geoff Johns och Peter Tomasi har klarat av all exposition och förklaringar av storyn så att vi i sista numret kan fokusera helt och hållet på slutet på denna serie. Jag hoppas på ett riktigt bra och maffigt slut för Brightest Day.

Manus: Geoff Johns & Peter Tomasi
Illustration: Joe Prado & Ivan Reis
Tusch: Oclair Albert & Norm Rapmund
Färgläggning: Peter Steigerwald & Aspen
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    När du nämner mystisk skog och Alan Moore i samma recension så måste jag ju anta att Swamp Thing fått göra comeback hos DC? Eller?

  2. Johan says:

    Ja det stämmer Jonas. Swamp Thing gör comeback.

  3. OlaHe says:

    Kul comeback. Men väldigt ”deus ex machina” att introducera en major player i näst sista numret.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...