Recensioner

Earth-2 #1-2

tisdag 12 juni, kl 11:51 av 2 kommentarer

earth2-2-final-600I och med DC:s nya serie Earth 2 blåser DC Comics och författaren James Robinson nytt liv i Justice Society och införlivar dem i DCnU. Fast inte i den vanliga DC-världen utan en helt ny, parallell värld (Earth 2). En värld där Superman, Batman & Robin samt Wonder Woman offrat sig själva för att stoppa en invasion från Apokolips. Nu fyra år senare finns knappt några hjältar kvar, men när den snabbfotade guden Mercury kraschlandar framför en tonårig Jay Garrick varnar han för ett kommande mörkt hot och överför sina krafter till Garrick innan han dör.

Personligen så har jag nästan alltid föredragit Justice Society framför DC:s superhjälteteam nummer 1, Justice League, så för min egen del så känns det bara positivt att man nu återinför teamet i DCnU. Att man dessutom väljer att placera teamet i en parallell värld var lite mera oväntat men ändå ett snygg vink till Justice Societys ursprung. ni som kan eran DC Comics historia minns kanske att Justice League huserade på Earth-1 och Society på Earth-2, medan vår egen verklighet benämndes Earth-Prime. Detta öppnar också för nya och intressanta möjligheter vad gäller story och inte minst vad gäller karaktärerna, något James Robinson tycks ha tagit fasta på ordentligt. Jay Garrick här t.ex. får nu sina krafter från en döende grekisk gud istället för inandning av underliga ångor. Ett annat exempel, som fått rätt stor uppmärksamhet i mainstream-pressen, är att Alan Scott (Green Lantern) nu är homosexuell. Men trots alla de nya inslag så är Robinson smart nog att blanda upp det hela med detaljer och drag ifrån karaktärernas ursprung, vilket gör att man som gammal Justice Society-läsare ändå känner igen sig i denna nya värld som Robinson så förtjänstfullt målar upp för oss.

På illustrationssidan så levererar Nicola Scott, samt tuscharen Trevor Scott och färgläggarna Alex Sinclair och Pete Pantazis ögongodis av hög klass. Det är riktigt snyggt och färgsprakande i båda dessa nummer. Min enda egentliga kritik här är jag tycker att Nicola Scott är lite för slarvig med detaljerna, särskilt ansiktena på karaktärerna, på en del ställen. Men det är också allt.

Dessa två första numren av Earth-2 har visserligen inte varit så värst actionfyllda men det har varit väldigt trevligt att se hur James Robinson sakta byggt upp denna nya värld och för min del så ska det bli spännande att se vad som kommer att hända i kommande nummer. Green Lantern kommer vi alla fall få stifta närmare bekantskap med i nästa nummer men jag är också nyfiken på att se vilka andra Justice Society-karaktärer som Robinson kommer att återintroducera i serien.

Manus: James Robinson
Illustration: Nicola Scott
Tusch: Trevor Scott
Färgläggning: Alex Sinclair & Pete Pantazis
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Låter riktigt superspännande måste sägas! Hoppas serien tar ordentligt med fart framöver. Snygg logo för övrigt!

  2. Amanda says:

    Har läst första numret och den verkar bli riktigt lovande.
    Liten rättelse. Robin överlevde faktiskt och springer runt under namnet Huntress tillsammans med Power Girl i World’s Finest.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...