Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 18

lördag 3 maj, kl 00:56 av 3 kommentarer
3791217-01-variant

Amazing Spider-Man #1 av Alex Ross

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Marvel Comics: Efter över ett års frånvaro är så äntligen Peter Parker tillbaka i sin egen kropp i Amazing Spider-Man #1 och glädjen är stor…eller? När Dan Slott genomförde sin plan att låta Parkers medvetande dö i Doctor Octopus kropp upprörde det många känslor, stackars Slott utsattes till och med för något så absurt och fasansfullt som dödshot för sitt, enligt många, dumdristiga nya grepp. Nu verkar många som gillat Superior Spider-Man istället sörja gamle Doc Ocks frånvaro. Personligen tycker jag Slotts drag var genialt och bevis på vilken utomordentlig berättare han är.

RAI-001-COVER-CRAIN-15e3dValiant Entertainment: Förlaget som gett oss en präktig nystart av superhjälteserier med sitt Valiant Universe ligger inte på latsidan. Med serier som Archer & Armstrong, Bloodshot, X-O Manowar och finalen på Joshua Dysarts fantastiska Harbinger är det dags att blicka framåt, bokstavligen. År 4001 e.v.t. svävar Japan över en sargad jord styrd av en artificiell intelligens, kallad ”Father”. Ordningen upprätthålls av den gåtfulle väktaren Rai som tvingas gå till botten med det första mordet på tusen år. Serien är skapad av Matt Kindt (Unity, Mind MGMT) och snyggt målad av Clayton Crain (X-Force, Carnage).

Vertigo: Fyrfärgstryck, även kallat CMYK (cyan, magenta, gul (yellow) och svart (key colour)) är temat för en fyrdelad antologiserie där de olika kreatörernas fantasi får sätta gränserna. Först ut är Vertigo Quarterly: Cyan #1.

VWars-01-pr-1-21797IDW: Den fredssträvande talmannen för parlamentet mördas av vampyrterroister och kriget är ett faktum. Välkomna till Jonathan Maberrys V-Wars!

Image Comics: Jason Aaron och Jason Latour (Scalped) är tillbaka med en hårdfriterad serie som utspelar sig i amerikanska Södern: Southern Bastards. Earl Tubb är en arg gammal gubbe (tänk Clintan i filmen Gran Torino) som utrustad med en rejäl träpåk försvarar sig mot allehanda rednecks och hillbillys i soliga Alabama i en serie som presenteras som ”Dukes of Hazzard meets the Coen Brothers…on meth”

Efter serier som Ten Grand, Sidekick och Protectors Inc. kastar sig J. Michael Straczynski in i drömmarnas värld. I Dream Police löser Joe Thursday och Frank Stanford brott med hjälp av att patrullera en alternativ men verklig värld av drömmar som, just det, drömpoliser. Joe får myror i huvudet när Frank en vacker dag försvinner och hans nya kvinnliga partner säger att hon och Joe alltid har varit partners.

UNCAVENANN2014001-DC11a-81cb6

Uncanny Avengers Annual #1 var en av flera annuals den här veckan.

Annuals: Flera förlag kom ut med nya annuals den här veckan. Värst var DC Comics med inte mindre än fyra stycken (Batwoman, Green Lantern: New Guardians, Batgirl och Flash) men även IDW:s Adventure Time och Marvel Comics Uncanny Avengers bjöd på lite extra underhållning.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. […] återvända till kriminalgenren genom Image-serien Southern Bastards, som Andreas skrev kort om i lördags, med teckningar av Jason Latour och färgläggning av Jordie Bellaire. I Southern Bastards åker […]

  2. Niklas says:

    Äntligen rätt Parker i amazing

  3. Shorty says:

    I came, I read this article, I coreeqnud.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...