Recensioner

Hawkeye: Kate Bishop Vol. 3: Family Reunion

söndag 29 april, kl 21:56 av 0 kommentarer

Kate Bishop ber sin vän och mentor Clint Barton om hjälp att hitta hennes försvunna mor men den äldre bågskytten behöver också hjälp. Eden Vale, en teleportör som kan hämta vem som helst från dåtiden till nutiden (bara hon har en droppe blod från personen i fråga), anklagar Clint för att ha orsakat hennes dotters död under Hydras maktövertagande (se Secret Empire, den som orkar) och Eden är fast besluten att döda honom. Eden vill att Kate ska hjälpa henne och i utbyte lovar hon att hon ska återbörda Kates mor (med hjälp av blodet på hennes mors halsband), men Clint tillhör också Kates familj och hon skulle aldrig förråda honom…eller?

När Eisnernomineringarna för 2018 tillkännagavs i veckan visade det sig att Kelly Thompson och Leonardo Romeros Hawkeye nominerats i två kategorier: Best Continuing Series och Best Cover Artist (Julian Totino Tedesco). Tre andra Marvel-serier dök också upp i listan (Black Bolt, Black Panther: World of Wakanda och X-Men: Grand Design) och alla, utom X-Men: Grand Design, har det gemensamt att de alla är avslutade eller nedlagda. Lite ironiskt och en smula snopet må jag säga.

Jag gillade verkligen Kelly Thompsons version av Hawkeye i början men den tredje och sista volymen lider inte så lite av alldeles för mycket trams, logiska fallgropar en masse, påklistrad dialog och humor som inte är rolig utan bara irriterande. Hur många gånger kan man slå ner Madame Masques hejdukar, eller diskutera designen på Kates dräkt? Och ja, vi vet att hon inte gillar att kallas Katie.

Serien är helt klart bäst när den skildrar relationen mellan Kate och hennes saknade mor och scenen när hon står öga mot öga med henne igen och Eden Vale brutalt och känslokallt trollar bort henne igen gör ont, inte bara för Kate, utan även för mig som läsare.

Annars är det mesta av slutklämmen en rörig soppa med en hoprafsat final som känns helt ovärdig och serien är i mina ögon definitivt inte värd en Eisner Award eller en nominering för den delen heller. Det är däremot Julian Totino Tedesco med sina fabulösa omslag och serien kommer att dyka upp igen i augusti 2018. I vilken form det blir eller vem som författar eller tecknar står i stjärnorna och även om tredje volymen är den svagaste i serien så gillade jag serien som helhet och tänker definitivt hålla korpgluggarna öppna efter fortsättningen.

Manus: Kelly Thompson
Illustration: Leonardo Romero
Färgläggning: Jordie Bellaire
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...