Recensioner

Dark X-Men #2

torsdag 17 december, kl 22:40 av 7 kommentarer

darkxmen2Halloj! Minns ni första numret av Dark X-Men från typ tre veckor sedan? Det var ju lite smått överrraskande en kul och skönt lättsmält läsning, och tack vare det så hamnade den på min prenumerationslista. Efter att nu ha läst nummer två så är det bara att konstatera att det var rätt beslut och att team Kirk och Cornell fortsätter att leverera bra underhållning i tecknad form. Det är lite lurigt att sätta fingret på exakt vad som gör Dark X-Men till en bra titel, men jag skulle tro att mycket är tack vare författaren Paul Cornells förmåga att skriva ett roligt manus utan att det för den delen behöver kännas fånigt. Dark X-Men med sitt persongalleri bestående av forna terrorister, mordiska psykopater och depressiva misfits hade även lätt kunna vara en mörk och tung serie, men Cornell balanserar sina karaktärer väl mot den historia som vi kastats in i och lyckas sätta dem i ett så pass skruvat och spännande scenario att deras udda och starka personligheter aldrig tar över eller känns för överdrivna. Mystique, Dark Beast, Mimic och Omega må kännas som en väldigt udda samling superindivider, men i jämförelse med H.A.M.M.E.R:s Psi-Division (Norman Osborns avdelning med klärvoajanter) så framstår Dark X-Men faktiskt som rätt normala. Du som kan din X-historia lär säkert känna igen Nate Grey aka X-Man på omslaget av det här numret, och det ska bli intressant att se hur Cornell klarar av att hantera en av Marvels allra mäktigast karaktärer i kommande nummer, särskilt med tanke på att både Mimic och Omega har förmågor som triggas av andras mutantkrafter. Kan nog bli en riktigt skön resa det här.

Manus: Paul Cornell
Illustration: Leonard Kirk
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Cornell har fått bra kritik för sin tidigare Captain Britain and MI13. Är det nån som läst den? Har funderat på att köpa första traden…

 2. Jonas says:

  Har inte blivit av än, men finns med på borde-läsa-listan.

 3. Ferdinand says:

  Jag är riktigt sugen på Captain Britain. Kanske att det blir av 2010. 😉

 4. obin_gam says:

  Har läst Captain Britan and MI13 och kan verkligen rekommendera den. Väldigt väldigt rolig 😀 Fast se till att läsa ”WISDOM” miniserien först dock! Också jäkligt bra.

 5. Henrik Ö says:

  obin_gam: OK. Blir lite kompletteringsköp i jul. Fan, listan börjar bli lång… Fables, Captain Britain, Stray Bullets, Hopeless Savages…

 6. […] ligger serien kvar även efter det här tredje numret. Som du säkert redan förstått om du läst recensionen av #2 så har Nate Grey aka X-Man, en av Marvels allra mäktigaste mutanter, nu kommit tillbaka till vår […]

 7. jens says:

  jag tro att ska komma Cannonball med x-men gänget också
  och kommer fler Mutant… En kvinna blev magma

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...