Nyheter och tips

Accidental Super Sale

onsdag 10 mars, kl 20:30 av 1 kommentar

Round stamp with text: SaleI den amerikanska delen av seriebloggosfären har de senaste dagarnas oomtvistade snackis varit tokrean den 7 mars på Amazon. Under några timmar såldes t.ex. Marvels omnibusar som Ultimates, Fantastic Four, Daredevil för löjligt låga 8,24-14,99 $. Även serier från t.ex. Dark Horse och IDW såldes tokbilligt. Det hela verkar bero på ett fel hos distributören Diamond. På måndagen sparkades också tre medarbetare från Diamond. Uppskattningsvis kan Diamond ha förlorat minst en halv miljon dollar på detta. På Comics Worth Reading och The Beat finns mer info med länkar till andra sajter. Om man surfar runt på Amazon kan man se hur många titlar som är tillfälligt slutsålda. Det verkar oklart hur många av de här beställningarna som kommer att levereras. Att det var grisbilligt verkar också har lockat de vidrigaste bland ”serieläsare”, de som köper på sig stora volymer i ren spekulation för att sedan sälja dem dyrt. Serievärldens gamar.

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Nästan alla serieskapare har också kommenterat ”The Amazon Glitch” på Twitter (eftersom serieskapare också är stora seriekonsumenter). En del har fått sina köp avregistrerade av Amazon, andra inte. Amazon skyller helt på Diamond. Många seriebutiker i USA har svarat med ”Not a glitch”-reor där man erbjudit folk som beställt på Amazon rabatter.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...