Recensioner

Haunt #10 & 11

torsdag 9 december, kl 08:21 av 0 kommentarer

Haunt_11 Handling: Det börjar dra ihop sig till någon typ av avslöjande kring de experiment som ledde till att Haunt kom till, och parallellt med den pågående våldskavalkaden mellan Haunt, supersoldatdrönare och alla mittemellan så hintas det även om nya mysterier som lär dyka upp inom en snar framtid. Ingen rast och ingen vila för bröderna Kilgore med andra ord.

Det bra: Författaren (tillika TV-producenten) Robert Kirkman har börjat hitta hem ordentligt med karaktärerna i Haunt nu. I början av serien fanns det inget egentligt djup i någon av karaktärerna, men nu börjar det knoppa upp saker där man känner igen Kirkman som mannen bakom extremt karaktärsdrivna titlar som Invincible och Walking Dead. Haunt är inte där än, men är helt klart på rätt väg. I de här två numren tycker jag personligen att det är scenerna med den numera vanställde yrkesmördaren Cobra som skiner starkast, trots att han bara är en sidokaraktär för tillfället. Cobra är en blodlysten man med mindervärdeskomplex som mördar för pengar, men samtidigt så kan jag inte låta bli att tycka rätt bra om honom som den missförstådda karaktär han verkar vara, och den där ensamma panelen där den annars så nedlåtande flickvännen ligger bredvid en sovande Cobra och viskar I’m still in love with you you freak, den är smått briljant. Utöver det så löper även storyn på bra i raskt tempo nu, och även här är det mer driv än det var i första arc:en.

Illustrationerna är precis som i föregående nummer också på väldigt hög nivå. Greg Capullo använder sig av mer och mer spännande vinklar och stora uppslag som verkligen passar den här typen av berättelse, och Todd McFarlane och Jonathan Glapion verkar ännu inte ha tröttnat på att bläcka dit miljontals små detaljer överallt. Imponerade hög kvalitet nu, som jag hoppas håller i sig.

Det mindre bra: Vi får fortfarande inte veta mer om Haunts ursprung, och för den som inte har tidigare nummer färskt i minnet kan det nog bli lite väl många karaktärer att hålla koll på på samma gång, men i det stora hela finns det inte mycket att gnälla över för min del.

Slutsats: Haunt är just nu som mitten på en riktigt bra actionfilm. Det är fullt ös, men man vet egentligen inte alls vad som ska hända härnäst. En av mina absoluta favoritserier i nuläget.

Manus: Robert Kirkman
Illustration: Greg Capullo
Tusch: Jonathan Glapion, Todd McFarlane
Förlag: Image
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...