Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 40

söndag 9 oktober, kl 00:24 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

moonshine_01-1MOONSHINE #1
Manus: Brian Azzarello
Illustration: Eduardo Risso
Förlag: Image Comics

Torpeden Lou Pirlo skickas från New York City för att förhandla fram ett avtal med West Virginias bäste hembrännare: Hiram Holt. Lou inser dock snart att Holt är lika skrupellös som vilken gangsterboss som helst från New York för han gör inte bara allt för att skydda sin smuggling av illegala rusdrycker, han tänker också bevara sin familjehemlighet till varje pris. En blodig, övernaturlig hemlighet som aldrig får se dagens ljus eller ännu hellre…månens sken. Brian Azzarellos serie American Monster hos AfterShock Comics är en twist på klassikern Frankensteins monster och nu tar sig författaren an varulvar blandat med gangsters från förbudstidens USA i Image-serien Moonshine tillsammans med den tidigare samarbetspartnern i Vertigos hyllade 100 Bullets: Eduardo Risso. Ett självklart tillägg till min pull list och recension dyker upp inom kort.

cannibal_01-1CANNIBAL #1
Manus: Brian Buccellato, Jennifer Young
Illustration: Matias Bergara
Förlag: Image Comics

En liten stad i Everglades, Florida drabbas av ett virus som får de infekterade att hungra efter människokött. Inget botemedel verkar existera och lokalbefolkningen kan inte bestämma sig när det gäller vad de ska göra med de drabbade, men familjen Hansen har ett enkelt svar: döda dem. De blir dock mer ambivalenta när viruset drabbar dem som familjen bryr sig mest om. Cannibal var från början en idé som Jennifer Young burit på en längre tid och eftersom hon är redaktör för serien Sons of The Devil som författas av Brian Buccelato bestämde de sig för att skapa en serie med en annorlunda twist på konceptet kannibalism tillsammans.

greenvalley_01-1GREEN VALLEY #1
Manus: Max Landis
Illustration: Giuseppe Camuncoli
Förlag: Image Comics

Max Landis är inte bara författare till den uppmärksammade miniserien Superman: American Alien utan är också manusförfattare till filmerna Chronicle, American Ultra och den kommande samproduktionen mellan BBC America och Netflix av Dirk Gently’s Holistic Detective Agency. Han har också hunnit med att skapa serien Green Valley tillsammans med tecknaren Giuseppe Camuncoli (Amazing Spider-Man) som handlar om fyra riddare, och tidigare vänner, som får en sista chans till försoning: döda en trollkarl och hans drakar. Problemet är bara att trollkarlar är en myt, drakar existerar inte och inget i staden Green Valley är som det ska vara.

cage2016001-dc11-lrCAGE! #1
Manus/Illustration: Genndy Tartakovsky
Förlag: Marvel Comics

Nu när Luke Cage fått sin egen TV-serie hos Netflix är det så äntligen dags för en serie som Marvel Comics annonserade om redan 2007. Cage! tar oss tillbaka till Power Mans blaxploitationrötter på 70-talet med tiara och allt och är skapad av den hyllade ryske animatören Genndy Tartakovsky som bland annat ligger bakom Dexter’s Laboratory och Samurai Jack på Cartoon Network samt filmen Hotel Transylvania och dess uppföljare. ”Sweet Christmas! Dig it!”

 

stcg-cv1-dsSHADE THE CHANGING GIRL #1
Manus: Cecil Castellucci
Illustration: Marley Zarcone
Förlag: DC Comics (Young Animal)

Shade, the Changing Man skapades ursprungligen på 1970-talet av Steve Ditko (legenden som skapade Amazing Spider-Man och Doctor Strange tillsammans med Stan Lee) på DC Comics. Under 1990-talet fick han en renässans hos Vertigo med Peter Milligan (som hyllats här på Shazam av Henrik) och nu dyker han åter upp i en ny serie från DC:s nystartade initiativ Young Animal – fast mera indirekt. Den uttråkade tonåringen Loma på den avlägsna planeten Meta längtar efter att känna något överhuvudtaget och stjäl den galne poeten Rac Shades (The Changing Mans riktiga namn) mytomspunna ”madness coat” och använder den för att ta plats i den döende Megan Boyers kropp på Jorden. Loma upptäcker dock snart att livet som tonåring på Jorden och i high school inte är en dans på rosor. Megan var en mobbare vars närstående bortgång ingen sörjde och dessutom finns det personer på Lomas hemvärld som gärna vill ha tillbaka kappan som hon stal.

5470240-01DEADMAN: DARK MANSION OF FORBIDDEN LOVE #1
Manus: Sarah Vaughn
Illustration: Lan Medina
Förlag: DC Comics

Neal Adams version av Deadman är för alltid inristad på min näthinna och man kan lugnt säga att jag har en soft spot för karaktären. Under New 52 dök han upp som en av medlemmarna i Justice League Dark och nu är han även föremål för en miniserie med den smäktande romantiska titeln Dark Mansion of Forbidden Love. Serien är en klassisk gotisk romantisk saga som hämtat inspiration från 60- och 70-talets romantiska serier och med manus av Sarah Vaughn (medförfattare till den underbara Alex+Ada), illustrationer av Lan Medina (Fables) och snygga omslag av Stephanie Hans verkar detta bli en höjdare.

5467786-01BLACK #1
Manus: Kwanza Osajyefo
Illustration: Jamal Igle
Förlag: Black Mask Studios

Med drygt en månad kvar till det ödesdigra presidentvalet i USA dyker det upp en serie som borde få Trumpanhängare att kippa efter andan. I Black möter vi en värld där bara svarta har superkrafter och där seriens skapare vill få oss att glömma alla X-Men-liknande metaforer och istället koncentrera oss på en livs levande minoritet som är ”hatade och fruktade” av allmänheten. Serien nådde snabbt sitt mål på Kickstarter och även om författaren Kwanza Osajyefo är en ny bekantskap så har tecknaren Jamal Igle en gedigen meritlista hos DC Comics.

5467848-01SHIPWRECK #1
Manus: Warren Ellis
Illustration: Phil Hester
Förlag: AfterShock Comics

AfterShock Comics har snabbt gjort sig ett namn på den amerikanska seriemarknaden med titlar som InSEXts, Animosity, Replica, m. fl., skapade av namnkunniga inom branschen såsom Marguerite Bennett, Paul Jenkins, Brian Azzarello, Mark Waid, Garth Ennis, m. fl.. Nu är det även dags för Warren Ellis att presentera en alldeles ny serie hos det unga förlaget tillsammans med tecknaren Phil Hester. I serien Shipwreck får vi möta Dr. Jonathan Shipwright som är den ende överlevaren efter en förlisning och hur han försöker ta reda på vad som hänt honom och hans skepp. Skeppet är egentligen en farkost byggd för att färdas till andra planeter, skapad av Dr. Shipwright själv, och stranden där skeppet slutligen landar tillhör en annan värld. Kanske till och med en annan jord. Och ingenting verkar stå rätt till. Jonathan är övertygad om att skeppet blivit saboterat och jagar sabotören längs en oändlig och inte så lite surrealistisk väg mitt i ingenstans. Ellis själv beskriver Shipwreck som: ”what would happen if you made Cormac McCarthy and Samuel Beckett write a road movie”.

Som ni märkt vid det här laget innehåller vecka 40 en mängd nya spännande serier, vilket inte kommer som någon överraskning med tanke på höstens intåg och att New York Comic-Con är i full gång. Flera serier fick inte plats i Veckans nyheter men för er som är sugna på mer kan ni klicka på följande länkar för att få previews av sex serier till.

9781302903039

Början på minieventet Death of X; nygamla titeln Champions med tonårsavengers; nystart på Jessica Jones av Brian Michael Bendis och Michael Gaydos; teamet bakom The Unbeatable Squirrel Girl (Ryan North och Erica Henderson) bjuder på ett alldeles eget seriealbum med titeln The Unbeatable Squirrel Girl Beats Up the Marvel Universe; Black Dog: The Dreams of Paul Nash av Dave McKean; samt antologin The Secret Loves of Geek Girls.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...