Nyheter och tips

Eisnernomineringar 2017

onsdag 3 maj, kl 07:59 av 0 kommentarer

Efter att ha dammsugit internet i snart en vecka så presenterades då äntligen listan över nomineringarna till årets Eisner Awards. Flera favoriter från förra året dök upp men även fler titlar som jag missat eller bara läst positiva recensioner om. The Art of Charlie Chan Hock Chye (Pantheon) av Sonny Liew leder listan med sex nomineringar (Best Graphic Album–New, Best U.S. Edition of International Material–Asia, Best Writer/Artist, Best Coloring, Best Lettering och Best Publication Design) och handlar om 50 år av Singapores historia skildrat genom en fiktiv serieskapares ögon.

Teamet Ed Brubaker, Sean Phillips och Elizabeth Breitweiser skrapade tillsammans ihop fem nomineringar: Best Short Story för Criminal 10th Anniversary Special,  Best Continuing och Best Cover för Kill or Be Killed samt Best Writer och Best Coloring till Brubaker respektive Breitweiser för både Criminal 10th Anniversary Special, Kill or Be Killed samt Velvet.

Flera titlar fick tre nomineringar som till exempel Saga och Monstress (författaren Marjorie Liu nominerades även i kategorin Best Limited Series för Han Solo) och jag blev också glad över att se Black Hammer, Clean Room, The Vision, Paper Girls, Dark Night: A True Batman Story och Patience i listan. Dessutom känns det underbart att Eisner-juryn uppmärksammade Chelsea Cains korta men fantastiska run i Mockingbird med två nomineringar i kategorierna Best New Series och Best Writer.

När det gäller titlar att utforska för min egen del så hamnar naturligtvis The Art of Charlie Chan Hock Chye av Sonny Liew högst upp på listan men även Trish Trash: Roller Girl of Mars av Jessica Abel, Mooncop av Tom Gauld, Rosalie Lightning: A Graphic Memoir av Tom Hart, Tetris: The Games People Play av Box Brown samt även IDW:s miniserie Archangel, författad av William Gibson.

Hela listan kommer här och hör gärna av er i kommentarerna om vad ni gillade eller saknade.

 

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...