Recensioner

New Mutants #9

torsdag 14 januari, kl 16:03 av 5 kommentarer

New_Mutants_Vol_3_9_TextlessOBS! För den som inte läst New Mutants #6-8 så innehåller följande recension ett par spoilers.

Doug Ramsey aka Cypher och hans trofasta kompanjon Warlock är alltså tillbaka som livs levande medlemmar i New Mutants igen, vilket innebär att teamet nu ser ut så här: Cannonball, Sunspot, Magik, Karma, Magma, Danielle Moonstar, Cypher och Warlock. Klassisk lineup med andra ord, men det återstår väl att se om den här äldre versionen av New Mutants kommer att kunna stå på egna ben eller om Zeb Wells försöker att rida på forna framgångar. Angående att stå på egna ben så är den frågan även aktuell i själva storyn där Cyclops, Emma Frost och de andra mer seniora x-männen funderar på var och hur de nu uppvuxna nya mutanterna egentligen hör hemma i mutanttillvaron på Utopia. Parallellt med det så uppdagas det att Magik/Illyana inte riktigt verkar vara den alla trott, så det kan med andra ord komma att bli en hel del svavelosande äventyr i andra dimensioner med ondsinta demoner och hela köret framöver. Känns lovande.

Tecknaren Paul Davidson tycker jag är en frisk fläkt efter Diogenes Neves lite svajiga insats. Davidson gör riktigt nice monster och demoner, något som passar väldigt bra i en story som fokuserar på Illyana och hennes demoniska ursprung, men om jag ska klaga på något så känns ibland ansiktsuttrycken på de vanliga karaktärerna lite sneda och stirriga i vissa paneler. Inget katastrofalt, men då allt annat är bra så känns det lite störande. Överlag så är dock New Mutants #9 en klart godkänd start på en ny story, och för min del är det kul att Cypher och Warlock återigen är medlemmar i New Mutants.

Manus: Zeb Wells
Illustration: Paul Davidson
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Kommentarer

 1. Ferdinand says:

  Lade någon märke till att Davidson använt Marty Feldman som referns till en av karaktärerna i början av serien? Överlag tycker jag att Davidson lider lite av trace-sjuka. Men inte att det stör så otroligt mycket.

  Manuset däremot gillar jag riktigt mycket. Det var detta infernaliska och svaveldoftande själasvärdssvingande jag hade hoppats efter Illyanas återkomst i X-infernus.

 2. Jonas says:

  Måste dubbelkolla Marty Feldman, men antar att han var forskaren i den inledande sekvensen?

 3. Ferdinand says:

  Exakt just han. God bless him. Marty alltså.

 4. […] allt kommer att få betydligt mer fart med den (förhoppningsvis) svavelosande story som inleddes i föregående nummer. Manus: Zeb WellsIllustration: Alvero Lopez, David Lopez, Paul DavidsonFörlag: MarvelBetyg: […]

 5. Sandra says:

  Ja! Den här halvonda halvgoda versionen av Illyana är min favoritmarvelkaraktär of all time! Läser om första numret när hon enzyne va seåa senzgvqra. Så bra!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...